Тернополянам на замітку: що ж таке дайвінг і яка від нього користь?

дайвінг

Ми уже розповідали про користь плавання, а от про лікувальний ефект, який відчувають дайвери, занурюючись на певну глибину, знають не всі. У той же час популярності набирають не лише одні поїздки на острови, а й експедиції з дослідженням підводного світу. Яким чином можна почати тренування із занурення, і який в цьому сенс, ми розповімо вам сьогодні.

У наш час басейни доступні для усіх. А кожен, хто замислюється про власне здоров’я, уже вирішив питання про заняття плаванням. І це вірне рішення. Адже здоровий спосіб життя відкриває перед вами усі двері. Здорова людина може позволити собі набагато більше у фізичному плані, адже вона витриваліша і може пристосуватися до будь-яких умов.

Крім плавання та аквааеробіки, величезне значення для оздоровлення людини має також підводне плавання. Виявляється, в медицині відомий метод лікування тиском – баротерапія. Основна функція баротерапії полягає у відновленні безперебійного транспортування кисню до тканин. Профілактична дія такого методу рекомендована пацієнтам, які мають ризик розвитку інсульту, на всіх етапах розвитку мозкової ішемії, при атеросклерозі й гіпертонії.

А оскільки дайвінг поєднує в собі і просте плавання, і тиск водного середовища, його можна розглядати як плавання із застосуванням природної барокамери. Дайвери відзначають поліпшення самопочуття вже після восьмого занурення. Підводна стихія дає відчуття легкості, яке залишає тривалий ефект оздоровлення, зміцнюючи нервову і дихальну системи, покращуючи самопочуття і сон.

  Продовження читайте у наступних публікаціях.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео