Оксана Бучко

Жителі громади на Тернопільщині зможуть доступно діагностувати проблеми зі здоров’ям

Сучасний аналізатор крові отримали у Козівській районній лікарні. Так жителі громади зможуть за доступними цінами визначити проблеми зі здоров’ям для правильного їх лікування. Передали апарат від Гуманітарного штабу Тернопільської області, який заснували на початку боротьби з коронавірусом за ініціативи народного депутата Івана Чайківського.

– Загальний аналіз крові ми робили вручну під мікроскопом, – згадує в.о. завідувача клініко-діагностичної лабораторії районної лікарні Василина Статкевич. – Це затратно щодо часу. Новий аналізатор крові пришвидшить процес та покращить якість аналізів.

Нове обладнання дасть змогу дешево скористатись послугами. Ціна аналізів – у межах 20 гривень.

– Так вирішується проблема жителів громади, які не мають змоги  їхати здавати аналізи у Тернополі у приватних клініках, – зазначає волонтер гуманітарного штабу Сергій Добалюк. – До прикладу, пенсіонери можуть без проблем зробити аналізи за доступними цінами на місці.

Придбання аналізатора стало можливим завдяки об’єднаній роботі волонтерів і меценатів Гуманітарного штабу щодо боротьби з коронавірусом, де залишились кошти. Тож їх вирішили спрямувати на інші актуальні проблеми медицини краю.

Іван Чайківський, народний депутат, ініціатор створення Гуманітарного штабу

– У нас залишилось понад 200 тис. грн, – зауважив народний депутат ініціатор створення штабу Іван Чайківський. – Ми зібрали благодійників та лікарів. Вирішили придбати те, що буде довго служити громаді. Завдяки обраному обладнанні можна буде оперативно та швидко встановити діагноз.  А це суттєво допоможе зберегти здоров’я людям.

Відео: Павло ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео