Орест Сарматський

У Тернополі презентували мандрівний проект

dsc07068

Виставка пам’яті бійця батальйону «Донбас» Маркіяна Паславського «Нью-Йорк-Іловайськ: Вибір» почала діяти у Тернопільському обласному художньому музеї.

Як повідомляє пресслужба облдержадміністрації, Маркіян Паславський – американець українського походження, учасник Революції Гідності, боєць добровольчого батальйону «Донбас», загинув 19 серпня 2014 року в Іловайську.

– Над створенням проєкту працювала команда Національного музею Революції Гідності, спільно з Музеєм української діаспори і родиною Паславських. В експозиції виставки – особисті речі Маркіяна Паславського, які розповідають про яскраві періоди дитинства, юності та навчання у Вест-Пойнті – престижній військовій академії США. Тут же - світлини, на яких бачимо перебування Маркіяна Паславського на Майдані у Києві та згодом на Сході України влітку 2014 року.

Виставка – мандрівний проєкт, покликаний для того, аби про Маркіяна Паславського й Іловайську трагедію дізнавалося якомога більше людей в Україні.

Тернопіль – друге місто, де презентують виставку. І це невипадково, адже мати героя – Орися Паславська (Гунчак) родом із села Старе Місто біля Підгайців, де ім’ям Маркіяна Паславського названо місцеву гімназію.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео