Орест Сарматський

На роботизованій фермі та переробному заводі приймають туристів (Агроновини)

0901 (Copy)

В агрофірмі «Україна-О» збудували дві нові ферми, які оснащили передовими технологіями.

На фермі працюють роботи-дояри, роботизоване підгортання кормів та інше механічне обладнання. Також без уваги не може залишитись облаштувана територія, біля однієї з ферм росте молодий сад, там багато квітів, зелених кущів, газони.

До приміщень веде асфальтована дорога. Про це повідомляє agropolit.com.

Повідомляється, що на роботизованій фермі за день надоюють від однієї корови в середньому по 30 літрів молока. Загалом по фермі виходить понад чотири тонни. Коли порівнюють з результатами доїння на іншій фермі, там показник на 1,5-2 літри нижчий. Хоча доїння теж механічне, обладнання тієї само шведської компанії. Роботи працюють краще.

Також на фермі побудували власний переробний завод.

На агрофірмі розвивають молочний туризм, щоб охочі могли побачити як працюють роботи і спробувати продукцію безпосередньо на заводі. Для всіх бажаючих організовують екскурсію.

0902 (Copy)
0902 (Copy)

В Україні створено 200 равликових ферм

Загалом вони виробляють близько 800 тонн живих равликів, із яких у 2019 році 300 тонн було поставлено на експорт.

Про це повідомляє agropolit.com.

В інформації ідеться, що із загальної кількості українських равликових господарств, сертифікати мають лише 17 компаній. Також, в Україні зростає   ферм, які займаються не лише вирощуванням, але й переробкою равликів.

Повідомляється, що фермер Марія Недвига з Дніпропетровщини створила компанію «Здравлик» і почала вирощувати середземноморського равлика. В Україні тоді вже працювали кілька виробників виноградних або просто звичайних садових равликів, повідомляє сайт «Дніпроград».

Зазначається, що з цих молюсків виробляють складні і дорогі речовини: слиз равлика (заморожений або в вигляді сухого порошку), равликові пептиди – унікальні компоненти для світової фармацевтичної, харчової та косметологічної промисловості.

Компанія практично відмовилася від продажу сировини – живих равликів, оскільки перероблена високотехнологічна продукція має більшу додану вартість, при цьому в Україні культури споживання продуктів равлиководства (геліцекультури) немає.

Так, в середині країни ікру постачають у преміальні торгові мережі, продають через спеціалізовані сайти і ресторанних дистриб'юторів. Коштує вона від 800 грн за 30 г.

Потужність ферми дозволяє виробляти до 100 кг вуличної ікри в місяць. Середня вартість її на міжнародному ринку сягає €100-150 євро за 100 г. Однак через жорстку конкуренцію потрапити на цей ринок дуже непросто.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео