Два дитячих будинки Чорткова отримали по 40 тис. грн допомоги (фото)

DSC_0592

У понеділок, 10 серпня, поблизу Чортківської міської ради відбулася церемонія передачі благодійних внесків у розмірі 40 тис. грн кожен до центру реабілітації осіб з інвалідністю «Дорога у життя» та благодійної організації «Дім милосердя» від страхової компанії «ПЗУ Україна».

Аби підтримати установи, котрі опікуються людьми з інвалідністю (як дітьми, так і дорослими), група «ПЗУ Україна» надала благодійні внески одразу двом організаціям міста. Голова правління Яцек Адріан Матусяк та член правління Павло Гжешік завітали до Чорткова та урочисто передали чеки директорці БО «Дорога в життя» Марії Анісенко та директорці центру «Дорога у життя» Ірина Григораш. Також у церемонії взяли участь секретар міської ради Ярослав Дзиндра, представник відділу «ПЗУ Україна» у Чорткові Володимир Пандрак.

«Насправді немає чужої біди, немає чужих дітей і наші партнери це прекрасно розуміють. Саме тому вони так щиро та відкрито подають нам раз-по-раз руку допомоги. Любов – це  та річ, яка об’єднує, вона не має кордонів, вона врятує цей світ. Тому ще раз щиро дякую вам від всієї громади міста за поміч, яка обов’язково стане корисною нашим діткам», – у вітальному слові зазначив міський голова Чорткова Володимир Шматько.

«Сьогодні всі сфери суспільства проходять незвичні трансформації й у цей час підтримка важлива як ніколи. Однак діти з особливостями розвитку саме в такі періоди незахищені найбільше. Тому сьогодні ми надаємо благодійні внески з бажанням підтримати установи, що своєю працею кожного дня супроводжують, дбають, аби діти могли зростати у якомога безпечнішому середовищі. Людяність, підтримка та взаємодопомога – цінності, що допомагають подолати турбулентний період та є частиною місії», – прокоментував голова правління «ПЗУ Україна» Яцек Адріан Матусяк. 

«Наша держава переживає зараз нелегкі часи, тому будь-які акти милосердя й доброти є особливо цінними. Ці подаровані кошти ми використаємо на реабілітаційне обладнання для дітей з ДЦП. Це буде апарат «Активал» з функцією ходьби, тож вже зовсім скоро наші діти з цією недугою зможуть зробити перші кроки самостійно, без сторонньої допомоги», – зазначила директорка центру «Дорога в життя» Ірина Григораш.

Опісля церемонії вручення благодійних внесків польська делегація відвідала Домініканський костел св. Станіслава та побувала на центральному міському кладовищі, де вшанували пам'ять репресованих та закатованих у Чортківській тюрмі, борців за волю України, що загинули від рук нацистських окупантів, а також польських солдат, які загинули у боротьбі за Польщу у 1919-1920 рр.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«302761,302762,302763,302765,302766,302767»]

Фото ЧМР

За інф. ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео