Віра Олександрович

Уся Тернопільщина майже 6 годин спостерігала за сварками, дискусіями і політичним піаром (фото)

Сесія1

Сварки, дискусії, політичний піар, перерви, перемовини, прохання – усе це могли спостерігати громадяни, які стежили за перебігом трансляції 5-го засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради на офіційному сайті найвищого представницького органу краю. 

Депутатам дійсно було чим здивувати своїх виборців, адже часто вони не могли домовитися між собою навіть в елементарних речах. Це стосувалося і питання внесення змін до бюджету, і навіть недовіри голові ОДА Володимиру Трушу. Вочевидь, почала даватися взнаки підготовка до майбутніх місцевих виборів.

Сесія2
Сесія2

Нагадаємо, 5-те засідання 14-ї сесії Тернопільської обласної ради відбулося сьогодні, 11 серпня. Депутати вирішили розглянути не лише політичні питання. Саме тому врешті прийняли рішення щодо питання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. Але набрати необхідні голоси цей важливий пункт відразу не зміг.

Нам ще треба ухвалити 3 технічних питання, наголошує голова облради Віктор Овчарук. – Ніхто ж із зали не виходив. Хто витягнув карточку? Поверніть її назад!

Президія
Президія

Відтак 33 голоси «за» вдалося «нашкребти». Враховуючи рекомендації постійних комісій, депутати нарешті вирішили:

1. Розглянувши клопотання комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» від 10.06.2020 р. за №434-01/02, надати комунальному некомерційному підприємству «Тернопільська обласна дитяча клінічна лікарня» дозвіл на безоплатну передачу з балансу підприємства на баланс комунального некомерційного підприємства «Тернопільська університетська лікарня» пристрою для маніпуляцій, модель ILabUltrasoundimagingsystem, інвентарний номер 112/460195, рік випуску – 2011 р., балансовою вартістю 786,66 грн, залишковою вартістю 393,86 грн.

  1. Розглянувши клопотання комунального некомерційного підприємства Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» від 18ю06.2020 р. за №05/54, враховуючи погодження комунального некомерційного підприємства «Тернопільська університетська лікарня» від 24.06.2020 р. за №01-2/984, управління охорони здоров’я Тернопільської обласної держадміністрації, надати комунальному некомерційному підприємству «Тернопільська університетська лікарня» дозвіл на безоплатну передачу з балансу підприємства на баланс комунального некомерційного підприємства Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» апарата штучної вентиляції легень «Бриз-Т», інвентарний номер 10473864, рік випуску – 2008 р., балансовою вартістю 56 214 грн, залишковою вартістю 0,00 грн.
  2. Розглянувши клопотання служби у справах дітей Тернопільської обласної держадміністрації від 07 травня 2020 року № 409/01-02-09/2, враховуючи погодження управління з експлуатації майнового комплексу Тернопільської обласної ради від 14.05.2020 р. за №103/01, надати дозвіл управлінню з експлуатації майнового комплексу Тернопільської обласної ради на укладення договору оренди нежитлового приміщення (каб. 301), загальною площею 23,4 кв. м, корисною площею 14,6 кв. м, в адмінбудинку облради за адресою: м. Тернопіль, вул. Грушевського, 8, з службою у справах дітей Тернопільської обласної держадміністрації, терміном на 35 місяців.

Нарада1
Нарада1

Давайте ще трішки попрацюємо. Нам не можна відкладати кілька питань, бо вже нема куди! – вмовляв колег голова облради. 

Також депутати перейменували колегіум-інтернат «Знамення» з поглибленим вивченням предметів духовно-просвітницького спрямування у с. Зарваниця Теребовлянського району на Тернопільський обласний ліцей «Знамення». Зі «скрипом», але 33 «за» врешті було. Натомість музичному коледжу ім. С. Крушельницької не пощастило. Із 1 вересня цей навчальний заклад має запрацювати із новою назвою, але голосів у залі не вистачило.

Сесія4
Сесія4

Окрім того, депутати погодили ряд господарських питань, зокрема, щодо запиту депутата Василя Бабали (33 «за» - прим.), і близько 16.30 закрили 5-те пленарне засідання 14 сесії. Коли відбудеться 6-те, Віктор Овчарук пообіцяв повідомити згодом.

Фото з трансляції засідання на сайті обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео