Телефонні аферисти ошукали тернополянку на 30 тисяч гривень

zhinka-rozmovlyaye-po-telefonu-z-kredytnoyu-kartko-v-rutsi

Оголошення з контактними даними в соцмережах та торгівельних майданчиках можуть спустошити гаманці, а не наповнити їх. Так сталося з двома жительками Тернопілля, які продавали через інтернет меблеву фурнітуру. 

До продавців телефонували псевдопокупці та маніпулюючи довірою, переконували їх переказувати власні кошти на рахунки аферистів. Жінки самі не в змозі пояснити свої вчинки, однак через певний проміжок часу вони розуміли, що потрапили в шахрайську схему. 47-річна тернополянка переказала на два мобільні номера 30 000 гривень, а 43-річна краянка втратила 1 560 гривень.

За фактами шахрайства правоохоронці відкрили кримінальні провадження за статтею 190 ККУ, повідомляють у Нацполіції області.

Щоб захиститися від зловмисників, досить не піддаватися паніці і не розголошувати свої дані. Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- якщо вас просять переказати куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, або ж аби зарахувати оплату за товар, не піддавайтеся на такі вмовляння. Вимагання переказу грошей, явно вказують на шахрайство.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео