Дарія Шевченко

За «порятунок» сина 61-річна жителька Тернопільщини віддала шахраям кілька тисяч гривень

7nuiv7-jz72pvjyoj2je23ld42tqdnhy6sfk3aw

«Ваш син в поліції. Аби його не затримали - треба заплатити» - така шахрайська схема діє на Тернопільщині вже не один рік. До рук зловмисників потрапила й 61-річна жителька Заліщицького району.

Як розповіла потерпіла, до неї зателефонував чоловік, який представився поліцейським і сказав, що її сина затримали. Потрібно заплатити 30 тисяч гривень. Мешканка одразу побігла виконувати умови шахрая: через термінал на три мобільні номери перерахувала загалом 15 тисяч гривень. Як тільки кошти дістались до «поліцейського», його і слід охолов. Тоді жінка набрала сина і почула, що з ним усе гаразд.

Правоохоронці застерігають краян бути обачними до такого роду дзвінків. Телефонують здебільшого вночі, пізно ввечері або рано ранці - в цей час людям важче зорієнтуватися в ситуації і прийняти правильне рішення. Адже шахраї набирають випадковий номер, ставлять запитання, чи є син або донька, а далі стандартний набір фраз.

Поліцейські радять, у випадку схожого дзвінка слід телефонувати одразу сину чи доньці і запитати, чи все у них гаразд, або ж на лінію 102, аби переконатись, чи справді затримувались когось із рідних.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео