Оксана Бучко

Вчителі Тернопільської мистецької школи можуть залишитись без заробітної плати

630-360-1516972418-4544

Не профінансували заробітну плату для працівників Тернопільського ліцею №21 – спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети. Як зазначили на засіданні виконкому міської ради 19 серпня, свої зобов’язання не виконало керівництво області. Адже за попередніми домовленостями, відповідальність за утримання закладу взяли на себе обласна державна адміністрація та обласна рада.

- Слід попередити трудовий колектив закладу про можливість залишитись без заробітної плати, - зазначив мер Сергій Надал. - Також управлінню освіти потрібно підготувати офіційну претензію щодо невиконання взятих на себе зобов’язань до облдержадміністрації та облради. Якщо це не буде взято до уваги, питання слід вирішувати через суд.

Також у закладі, як і в початкових спеціалізованих мистецьких закладах (музичних школах та художній школі ім. Бойчука), погодили батьківську оплату за навчання. Звільняється від цього пільгова категорія (серед них - діти загиблих в АТО/ООС та діти учасників бойових дій на території АТО/ООС), а також 50 % знижки отримують деякі інші категорії.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео