Віра Олександрович

У Тернополі «роздали» майже 50 мільйонів гривень (фото)

Сесія1

Понад 300 питань за 3 години ухвалили під час 54-ї сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 21 серпня. Більшість пунктів депутати навіть не обговорювали, причому голосування було одноголосним.

Нагадаємо, депутатів за карантинною традицією зібрали в Українському домі «Перемога» за адресою бульв. Т. Шевченка, 27. Активно працювати вони взялися відразу. За ініціативи авторів, зняли з розгляду лише 5 пунктів.

Сесія2
Сесія2

Варто зауважити, що «з голосу» у порядок денних внесли близько 50-ти різних питань. Серед них – «Про внесення змін у бюджет Тернопільської громади на 2020 рік». Його і розглянули першим. Доповідала фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук. Зокрема, йшлося про розподіл на різні потреби майже 50-ти мільйонів гривень.

Додаткові кошти спрямовуються на галузь охорони здоров’я міста для проведення реконструкції із добудовою частини приміщення головного корпусу Тернопільської лікарні №2 - під відділення невідкладної допомоги, перелічує вона. – Кошти виділяємо також на реставрацію із пристосуванням колишнього міського шпиталю під відділення невідкладної медичної допомоги у лікарні швидкої допомоги.

Окрім того, управління розвитку спорту отримає кошти на будівництво багатофункціонального Палацу спорту (за адресою просп. Злуки, 3 – прим.), адже там необхідне співфінансування із міського бюджету. До того ж, міське управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології тепер матиме гроші на оплату за кредитом ЄБРР, отриманим КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Сума – чимала, аж 13,5 млн грн. Додам, «за» такий розподіл бюджету проголосували 35 депутатів.

Сесія3 (1)
Сесія3 (1)

До речі, серед найцікавіших рішень міських депутатів – такі: - Про нагородження відзнаками Тернопільської міської ради; - Про виконання бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) за І-ше півріччя 2020 р.; - Про призначення іменних стипендій Тернопільської міської ради в галузі освіти для обдарованих дітей; - Про призначення одноразових премій Тернопільської міської ради для науковців закладів освіти та наукових установ тощо.

Про найцікавіше, що відбувалося на сесії, читайте на «Терені» згодом.

Фото з трансляції сесії на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео