Віра Олександрович

Нічого собі: жителям Тернопільщини вже повернули понад 8 мільйонів гривень

гроші

Декларантам з Тернопільщини вже повернули 8,6 млн грн податку на доходи. Це – трохи більше 78% від загальної суми, що загалом належала до повернення. 

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Із початку цього року 3 588 мешканців Тернопільської області подали декларації про майновий стан до податкових органів, аби скористатися своїм правом на податкову знижку, – звітують у податковій. – Вони задекларували 58,2 млн грн різних витрат. 

Більшість краян, а це – 3 019 (84%) подали декларації для отримання податкової знижки через понесення витрат на навчання. Про сплату страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя заявили 503 декларанти.

– Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 28 жителям області, – уточнюють податківці. – Пожертви та понесені витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей дали право на податкову знижку 10 та 9 декларантам, відповідно. Ще 12 осіб задекларували витрати, оскільки мали видатки на будівництво (придбання) доступного житла. 

Що цікаво, переобладнання транспортних засобів сприяло податковій знижці 7 декларантів.

– За наслідками перерахунків жителям Тернопільщини нарахували до повернення 11 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), – підсумовують у податковій. – Трохи більше 78%, а це – 8,6 млн грн визначеної до відшкодування суми вже людям повернули.

Нагадуємо, цьогорічна деклараційна кампанія закінчилася ще 1 липня. Проте громадяни, які бажають скористатися своїм правом на податкову знижку, можуть подати декларацію аж до кінця цього року.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео