Орест Сарматський

В Україні обвалилися ціни на томати (Агроновини)

2501 (Copy)

Помідори, які наприкінці липня подорожчали в усіх торгових точках країни, попри всі негативні прогнози, знову подешевшали на 15%.

Про це пише agronews.ua.

Експерти пояснюють падіння цін на помідори тим, що на початку минулого тижня на ринок стали потрапляти помідори нового врожаю. Пропозиція продукції поступово зростала, і щоб розпродати всі томати, фермерам і торговим точкам довелося знизити встановлені раніше ціни. Зокрема, подешевшали тепличні томати.

– У той же час, овочі на ринках цього літа залишаються досить дорогими. В кінці літа очікується стрибок вартості картоплі. Не піднімуться в ціні морква, капуста і буряк. Варто зазначити, що ціна на овочі та фрукти в магазинах і супермаркетах вище, ніж на ринках, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ціни на сезонні ягоди і фрукти цього літа зашкалюють. Сезонні персики, абрикоси і яблука коштують набагато дорожче, ніж банани, які везуть з іншого материка. Пояснюється це поганим урожаєм через аномальну погоду в травні-червні.

2502 (Copy)
2502 (Copy)

В Україні названо обсяги тіньового ринку зерна

Тіньовий обіг зерна в Україні сягає 50%, заявив глава асоціації «Аграрний союз України» Геннадій Новіков.

Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

– В середньому він становить 30%, а в окремих областях – всі 50%. На жаль, ситуація не покращується – з року в рік йде все більше пропозицій купити зерновий урожай «за кеш». Причому, коли говориш, що хочеш продати за безготівковим розрахунком – просто кидають трубку, – розповів він.

Купують зерно за готівку, переважно, великі компанії, говорить Новіков.

– Скуплених за готівку зерно вони додають до своєї врожайності, і таким чином підвищують ефективність роботи своїх структур в публічній площині, – додав він.

Проблема тіньового обороту зерна існує через законодавчі прогалини, вважає Новіков.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео