На Тернопільщині проведуть пероральну вакцинацію диких тварин

34f52316-1493-4cfa-9813-9696832099fa03107-640x420_5b9f5e48931b5

З метою профілактики сказу та зменшення захворюваності серед диких тварин (вовки, лисиці та єнотовидні собаки) з 1 вересня цього року в Тернопільській області розпочнуть профілактичну пероральну вакцинацію.

Вакцина, яка захована у спеціальну приманку, потрапляє в організм тварини при поїданні. Приманка має вигляд брикетів коричневого кольору розміром з сірникову коробку.

foto
foto

Вакциноутримуючі приманки розкидатимуть по території області з літака, на якому встановлено спеціальне обладнання. Винятком стануть населені пункти, водойми та режимні об’єкти.

– Звертаємось до жителів краю, не брати ці приманки до рук, не зачіпати взуттям та ні в якому разі не забирати додому. Просимо провести роз’яснювальну бесіду з дітьми та наголосити на їх небезпеці! Кампанія з пероральної вакцинації диких тварин проводитиметься під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, – застерігають на сайті відомства. 

ДОВІДКА. Сказ – одна із найнебезпечніших інфекційних хвороб, якою хворіють не тільки всі види теплокровних тварин, а й люди. Ураження вірусом сказу проходить при контакті з хворою твариною, при укусах та ослиненні хворою твариною. Хворі тварини гинуть, помирають люди, якщо завчасно не надана антирабічна допомога.

У разі випадкової зустрічі з агресивною твариною, яка раптово нападає і кусає людину, необхідно терміново звернутися до медичних працівників за допомогою та консультацією.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео