Оксана Бучко

У тернопільських школах облаштували бювети, та користуватись ними не будуть через карантинні обмеження

pitni-fontanchiki-u-ternopoli-2020

Усі 32 школи Тернополя забезпечені бюветами з питною водою. У них напередодні нового навчального року оновили деталі. 

Проте, пити воду звідти не можна, попереджає МОЗ.

– Цьогоріч фільтри для очистки води встановлені в усіх освітніх закладах міста, – розповідає начальниця управління освіти та науки Ольга Похиляк. – Кошти на проведення цих робіт були виділені з місцевого бюджету. Контроль за якістю води здійснюватимуть представники Держпродспоживслужби, які періодично проводять перевірку в харчоблоках, столових приміщеннях закладів освіти.

Як розповіла директор Тернопільської спеціалізованої школи №3 з поглибленим вивченням іноземних мов Руслана Петрокушин, шкільні фонтанчики у період пандемії коронавірусу використовувати не будуть. Натомість питний режим забезпечать використанням одноразових ємкостей або фасованої води.

У міськраді додають, що кожен навчальний заклад Тернополя забезпечений антисептиками на місцях входу/виходу, дезінфікуючими і миючими засобами, дозаторами для мила, паперовими рушниками, електричними сушками для рук, безконтактними термометрами, захисними масками та щитками для педагогів і працівників харчоблоків. Учням засоби захисту купують батьки.

Загалом, в тернопільських школах готуються проводити навчання в умовах епідемії формують графік провітрювання кабінетів, забезпечують альтернативні входи/виходи у приміщення тощо.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео