На Тернопільщині виступають за легалізацію праці

118514327_2642124342770417_8996323355145460123_o

На Тернопільщині працівники Пенсійного фонду організували флешмоб на підтримку легалізації праці та недопущення отримання неофіційної заробітної плати. Заходи провели для жителів Борщівського, Чортківського, Збаразького та Бучацького районів.

Під час флешмобу фахівці Фонду закликали пересічних перехожих не погоджуватись отримувати заробітну плату «в конвертах», а працювати легально та офіційно оформляти трудові відносини, щоб бути впевненими у своєму майбутньому пенсійному забезпеченні. Організатори заходу розповсюдили серед бажаючих тематичні буклети з питань легальної зайнятості та наголосили громадянам, що при розрахунку пенсійної виплати враховується лише той період трудової діяльності, за який сплачено єдиний соціальний внесок.

Також спеціалісти Головного управління поінформували жителів, що кожен громадянин, зареєструвавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України, має можливість контролювати свою зарплату та майбутню пенсію, перевіряти факт сплати внесків та суму, з якої вони перераховуються.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео