Віра Олександрович

Тернопільщина: порушувати терміни не варто, бо призначать штраф і пеню

гроші

Платники податків з Тернопільщини вже спрямували до державного бюджету понад 2,5 млрд грн єдиного внеску. Порушувати терміни його сплати, так би мовити, не вигідно, бо призначать штраф і пеню.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 8-ми місяців платники податків із нашого краю сплатили 2 млрд 532,1 млн грн єдиного внеску, - уточнюють у податковій. - Додатково вдалося забезпечити 261,5 млн грн, оскільки до очікуваних надходжень надійшло «плюс» 11,5% коштів. Порівняно із січнем-серпнем 2019-го приріст надходжень із цього платежу склав 89,9 млн грн або 3,7%.

Цьогоріч лише у серпні жителі Тернопілля сплатили 308 млн грн, що на 6,9 млн грн більше, ніж торік. Відтак надходження єдиного внеску зросли на 2,3%.

- На початку вересня на Тернопіллі було зареєстровано 91 190 платників єдиного внеску, серед них: 65 739 - фізичних осіб і 25 451 – юрособа, - кажуть у податковій. - Порівняно з аналогічним торішнім періодом їхня кількість зросла на 5 085 осіб.

Принагідно у податковій нагадали: суб’єкти господарювання, які використовують працю найманих працівників, при нарахуванні (виплаті) доходу, в тому числі - зарплати, на користь платників податків, зобов’язані сплачувати нараховані за відповідний календарний місяць суми єдиного внеску не пізніше 20 числа наступного місяця. У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовують фінансові санкції і пеню. За порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати єдиного внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адмінвідповідальність.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео