Віра Олександрович

Тернопільщина впритул дійшла до рубежу у 5 мільярдів гривень

Гроші

Платники з Тернопільщини вже сплатили до бюджетів різних рівнів майже 4,9 млрд грн.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Платники податків з Тернопільщини за 8 місяців загалом спрямували до зведеного бюджету України 4 млрд 881,4 млн грн, - каже начальник Головного управління ДПС в області Іван Пунько. - Порівняно з відповідним періодом торік приріст склав 318,9 млн грн, або грошей надійшло на 7% більше.

Головний податківець краю зазначив, що надходження до державного бюджету вже склали 2 млрд 16,1 млн грн, тоді як у січні-серпні 2019-го платники внесли 1 млрд 839,6 млн грн податкових платежів. Тобто цьогоріч надходження зросли на 176,5 млн грн.

- До того ж, розмір сплати перевищив очікувані надходження на 6,1%, – констатує очільник ГУ ДПС в області. – Отож, додатково скарбниця держави отримала від наших краян 115,7 млн грн.

За його словами, доходи місцевих бюджетів упродовж 8-ми місяців склали 2 млрд 860,9 млн грн, а це - на 3,3% більше, ніж очікували. Відтак до місцевих скарбниць спрямували «плюс» 92,3 млн грн. Порівняно з аналогічним торішнім періодом приріст надходжень склав 144,1 млн грн.

- У розрізі основних бюджетоутворюючих платежів вдалося забезпечити надходження 874,3 млн грн податку на додану вартість (ПДВ), що на 116,1 млн грн більше за рівень січня-серпня 2019 року, 185,5 млн грн податку на прибуток, де «плюс» склав 20,4 млн грн до очікуваного показника, та 11,1 млн грн акцизного податку, – деталізує Іван Пунько.

Окрім того, на його думку, відрадно, що у період пандемічних обмежень суб’єкти підприємництва Тернопілля розуміють необхідність і соціальну значимість сплати податкових платежів, тому перераховують їх до бюджетів усіх рівнів своєчасно та у повному обсязі.

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео