Орест Сарматський

Житель Тернопільщини намагався перевезти через кордон «Часослов» із Почаївської лаври

118792389_3433267470069538_755533692563764117_o (Copy)

Мешканця Тернопільської області визнано винним у спробі контрабанди – намаганні перевезти через державний кордон «Часослов», виданий свого часу у Почаївській лаврі.

Про це повідомляє пресслужба обласної прокуратури.

- За версією слідства, чоловік за попередньою домовленістю з іншою особою, планував переправити через державний кордон України з приховуванням від митного контролю старовинну книгу з релігійної тематики «Часослов», виданий у 1861 році в Успенській Лаврі у Почаєві. Однак, в зоні митного контролю міжнародного автомобільного пункту пропуску «Шегині» його виявили працівники місцевої митниці та Управління СБУ в Тернопільській області, якими забезпечувався оперативний супровід у справі, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що вироком Городоцького районного суду Львівської області жителя Тернопільщини визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 (замах на контрабанду) КК України.

Згідно із експертними оцінками, предмет контрабанди має історичну та культурну цінність.

Обвинувачений сприяв розслідуванню, надав викривальні покази щодо організатора злочину та уклав угоду зі слідством.

Визнавши доводи сторони обвинувачення обґрунтованими, суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі понад 100 тис. грн в дохід державного бюджету.

Доля предмету контрабанди – «Часослова» вирішуватиметься під час судового розгляду справи щодо організатора, матеріали стосовно якого виділені в окреме провадження.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео