Орест Сарматський

Польське обладнання дозволило під Тернополем розгорнути унікальне виробництво

granulovanyy_vapnyak (Copy)

Підприємство «Тернопільський кар’єр» - найбільший в Україні виробник вапнякового щебеню, почав виробництво гранульованого вапняку для розкислення грунтів.

Про це розповів керівник підприємства Роман Яворський під час прес-конференції, що відбулася 3 вересня в Києві, пише Пропозиція.

Він пояснив, що новий вид продукції призначений для розкислення грунтів.

- Щебінь, який ми випускали традиційно, був занадто великим для внесення в ґрунт, а вапнякове борошно під час внесення зносило вітром, — розповів Роман Яворський.

У світі гранулювання вапна для розкислення ґрунту широко використовується. Так, «Тернопільський кар’єр» закупив відповідні технологію та обладнання кілька місяців тому в Польщі.

Гранульоване вапно — дуже перспективний матеріал для розкислення ґрунтів. Адже матеріали, що традиційно використовувалися для розкислення, — вапняк і дефекат цукрозаводів — невигідно було везти на відстань більше 100 км. Натомість гранульований вапняк вигідно перевозити й на більшу відстань. Крім того, гранульований вапняк можна використовувати в технологіях точного землеробства, вносячи його локально, а не розкидаючи.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео