Віра Олександрович

Через скарги у Тернополі змінили алгоритм дії гарячої лінії щодо COVID-19

Ярмоленко

Гаряча лінія міського оперативного Штабу щодо боротьби з коронавірусом у Тернополі працює від березня. Проте через значне збільшення кількості хворих і, відповідно, зростання завантаженості медиків алгоритм дії фахівців нещодавно довелося дещо змінити.

Про це сьогодні, 8 вересня, розповіла заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ольга Ярмоленко. Нагадаємо, у міській раді відбулася відеонарада медиків із міським головою Сергієм Надалом. Під час цього засідання лікарі порушували чимало гострих питань. Одним із них і виявилося також забезпечення ефективної роботи гарячої лінії.

– Телефон раніше завжди був у приймальному відділенні інфекційної лікарні, – каже вона. – Але хворих там зараз – багато, а лікарі зазвичай – біля них, тому і не завжди брали трубку. Через це і були скарги. Тепер телефон – у чергового лікаря. Зателефонувати і отримати пораду можна цілодобово.

e844a320-dc78-11ea-a625-9721b8ca723708092020
e844a320-dc78-11ea-a625-9721b8ca723708092020

Ольга Ярмоленко додала, що у Тернополі продовжують фіксувати велику кількість хворих на COVID-19, а з настанням осені та похолоданням зросте і чисельність хворих на інші респіраторні захворювання. Тож, щоб вчасно виявити саме коронавірусну інфекцію і не допустити подальшого її розповсюдження, медики попросили тернополян не ігнорувати перші симптоми грипу, ГРВІ або COVID-19, а негайно звертатися до сімейного лікаря або на гарячу лінію – 098-441-59-81.

До речі, інформацію, яку фахівці надають за цим номером, систематизували за напрямками:

- кнопка №1 – із питань консультацій щодо виявлення симптомів і лікування COVID-19 у дорослих жителів Тернопільської громади. Цей телефон – в інфекційному відділенні КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги»; - кнопка №2 – із питань отримання інформації про графіки роботи та контактні телефони сімейних лікарів, адреси та час роботи амбулаторій. Вона працює цілодобово; - кнопка №3 – із питань консультацій щодо виявлення симптомів і лікування COVID-19 у дітей. Телефон розміщений в інфекційному відділенні КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» і працює цілодобово; - кнопка №4 – із питань отримання консультацій у чергового лікаря КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №2».

До речі, отримати консультації тернополяни можуть і у відділі охорони здоров’я та медичного забезпечення за номерами телефонів: 52-56-96 і 25-08-39 (із 08:00 до 17:15).

Фото з сайту міської ради та із трансляції наради на сторінці Сергія Надала у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео