Орест Сарматський

На Тернопільщині політичні партії за тиждень витратили на рекламу понад 3 тисячі доларів

lDHG3RRwfLbfAvwOJVeZ-e1594903554644-960x641 (Copy)

За останній тиждень серпня політичні партії Тернопільщини на рекламу у фейсбуці витратили понад 3 тисячі доларів.

Таку цифру оприлюднено під час сьогоднішньої пресконференції «Тернопільщина на старті виборчого процесу: робота ТВК та активність  потенційних кандидатів», що відбулася у Тернопільському пресклубі.

– У серпні ОПОРА проаналізувала не менше 15 сторінок осередків політичних партії Тернопільщини в соціальній мережі Facebook на наявність таргетованої реклами. З них 11 сторінок майже 10 партій використовували політичну рекламу. Загалом, було виявлено 129 рекламних повідомлень, які поширювалися у мережі упродовж одного тижня  з 23 по 29 серпня. Ці партії сумарно витратили на рекламу понад 3 тисячі 300 доларів, – зауважила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Тернопільській області Ольга Галушка.

Також на пресконференції озвучили інформацію про те, що упродовж серпня спостерігачі ОПОРИ фіксували білборди та сітілайти із політичною рекламою.

Зафіксовано випадки пошкодження зеленою фарбою реклами партії «Опозиційна платформа – За життя».

Окрім цього, на вулицях обласного центру у вже у серпні стояли брендовані намети політичних партій «Європейська солідарність», Українська Галицька партія, ВО «Свобода» і «Громадянський рух Хвиля». У них поширювали друковану продукцію, а також громадянам пропонували заповнити анкету волонтера чи підтримати петицію. Наприклад, у наметах партії ВО «Свобода» просили перехожих поставити підпис у бланку на підтримку петиції «Про захист української мови», а у наметах партії «Громадянський рух Хвиля» збирали підписи за переведення багатоквартирних житлових будинків тернополян на індивідуальне опалення.

Як повідомлялось, для організації та проведення чергових та перших місцевих виборів 25 жовтня у Тернопільській області Центральна виборча комісія 10 серпня утворила 22 територіальні виборчі комісії. Серед них – 3 районні (Кременецька, Тернопільська та Чортківська), 18 міських та обласна ТВК.

У Тернопільській області вибори міського голови відбуватимуться у 18 об’єднаних територіальних громадах. Вибори депутатів до сільських, селищних та міських рад відбуватимуться у 55 об’єднаних територіальних громадах Тернопільщини.

Крім цього, за підрахунками ОПОРИ, до Тернопільської обласної ради обиратимуть 64 депутати, до Кременецької районної ради – 42 депутати, а до Тернопільської та Чортківської районних рад – по 54 депутати. За даними із сайту Центральної виборчої комісії загалом у голосуванні на місцевих виборах зможуть взяти участь понад 802 тисяч мешканців Тернопільської області.

Фото: ОПОРА

Вибір читачів за тиждень

Відео