Оксана Бучко

Тернопільські директори повинні остерігатись кримінальної відповідальності

Judge Holding Documents

Тернопільські директори можуть опинитись з ґратами через … смерть школярів. 

Міністерство освіти й науки України звернулось з листом до керівників шкіл, в якому наголосило на неухильному дотриманні законодавства під час організації освітнього процесу в часи пандемії. У разі недотримання вимог законодавства України про охорону здоров’я керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із законодавством (стаття 80 Закону України від 19.11.1992 № 2801-XII «Основи законодавства України про охорону здоров’я»).

Обмеження волі на строк до трьох років очікує директора освітнього закладу, якщо недотримання карантину призвело до смерті неповнолітньої людини або завдало їй інших тяжких наслідків. Якщо ж говорити про штрафи, то для громадян, то він становить від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Для посадових осіб – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також в листі йдеться про те, що керівник освітнього закладу у випадку отруєння чи інфекційного захворювання повинен негайно повідомляти про це територіальну установу державної санепідслужби, пише life.pravda.com.ua. Та тут проблема в тому, що у нас вже немає санепідслужби.  Кабінет міністрів прийняв рішення про ліквідацію Державної санітарно-епідеміологічної служби ще у 2017 році.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео