Віра Олександрович

На Тернопільщині 35-річного Бойка замінили на 30-річного Петришина (фото)

Основне

Колективу Тернопільської обласної прокуратури сьогодні, 14 вересня, заступник Генпрокурора Ігор Мустеца представив нового керівника – Миколу Петришина.

Нагадаємо, конфіденційна інформація про зміну головних прокурорів у багатьох областях України, за ініціативи Головного прокурора України Ірини Венедіктової, просочилася в українські ЗМІ ще у кінці минулого тижня. Саме тоді стало відомо, що Тернопілля кадрові зміни не обминуть.

Мустеца
Мустеца

– На попередніх посадах Микола Петришин зарекомендував себе як умілий організатор і принциповий керівник, – каже заступник Генпрокурора. – Його професіоналізм, енергія і наполегливість без сумнівів дозволять забезпечити роботу Тернопільської обласної прокуратури на належному рівні.

Микола Петришин, у свою чергу, подякував за довіру, надану йому цим призначенням, та запевнив, що колектив обласної прокуратури і підпорядковані колективи докладуть максимальних зусиль задля виконання конституційних функцій винятково на найвищому рівні. Тож запит суспільства на порядок буде досягнуто.

Гості
Гості

Зауважимо, у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури розповіли, що новому очільнику структури – 30 років (дивіться довідку унизу – прим.). Власне, познайомитися із Миколою Петришиним місцеві журналісти не змогли. На представлення запросили обмежене коло людей. Причину вказали традиційну – карантинні обмеження.

– На виконання вимог Закону, прийнятого парламентом рік тому, провели реформу регіональних прокуратур і з 11 вересня розпочали свою роботу обласні прокуратури, – виступаючи перед колективом обласної прокуратури, розповів Ігор Мустеца. – Кожен прокурор обласної прокуратури пройшов атестацію, тим самим підтвердивши свою професійну компетентність і доброчесність, а також зробивши свідомий вибір самовіддано працювати на благо нашої держави в оновленій, справедливій, професійній та ефективній прокуратурі.

Петришин
Петришин

До речі, із декларацією про доходи нового очільника Тернопільської обласної прокуратури можна ознайомитися ТУТ.

Нагадаємо, попередник Миколи Петришина – 35-річний Петро Бойко обіймав посаду головного прокурора із 3 січня 2020 р. Представив його тодішній заступник Генерального прокурора України Віктор Чумак. За 9 місяців роботи він відзначився чималою кількістю гучних справ, які спонукала розслідувати прокуратура. Одна із них стосувалася розкрадання зерна із елеваторів Держрезерву.

Довідка. Микола Петришин народився 1 травня 1990 р. у м. Яворів на Львівщині. У 2012 році закінчив Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого», у 2019-му – Національну академію державного управління при Президентові України. Із серпня 2012 р. працював на посадах слідчого, старшого слідчого Львівської прокуратури із нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Західного регіону України, слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління Генеральної прокуратури України, слідчого в особливо важливих справах Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, проходив службу на посаді військового прокурора Донецького гарнізону, військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України. Одружений, із дружиною Анною виховує сина Матвія.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури 

Вибір читачів за тиждень

Відео