Орест Сарматський

На Тернопільщині – антиковідний бунт

regnum_picture_15751294231361796_normal (Copy)

У Монастириській батьки учнів штурмують місцеву владу з вимогами відкрити школи.

Після тривалого відпочинку від суворого карантину люди не охоче повертаються до вимушених обмежень.

У Монастириській, де запроваджено «червону» зону - справжній бунт, повідомляє ICTV. Люди впевнені, їх населений пункт випадково віднесли до «червоної зони», тому всі обмеження зайві.

Особливо пікетувальників обурює те, що закрили школу і дітей відправили на дистанційне навчання.

Так, місцева мешканка Оксана Ільницька каже, що усе працює – ринки, магазини, крім шкіл. А їхні діти не хворіють на коронавірус. Жінці важко навчати трьох своїх дітей удома, тому вимагає, аби відкрили школу.

За словами батьків, якість дистанційного навчання дорівнює нулю, а їм немає коли займатися дітьми. Та й не в кожного є нормальний Інтернет. Найбільше обурені батьки першокласників. Кажуть, якщо не відкриють школи, то вони забиратимуть документи першачків і наступного року знову понесуть документи у навчальний заклад. Вчителі теж підтримують батьків. За їхніми словами, навчати дітей дистанційно – це дуже складно.

Та й міський голова Андрій Старух погоджується, що їхній район не заслуговує бути у «червоній» зоні. І її запровадження – передчасне. Медики у свою чергу стверджують, що у лікарнях зараз 17 хворих на коронавірус, зарезервовано 35 місць.

Районні чиновники інформують, що нічого не можуть зробити, адже загроза поширення коронавірусу дуже серйозна.

Та батьки налаштовані рішуче і погрожують, що коли до кінця тижня школи не відкриють, вони силоміць приведуть дітей до школи, а самі перекриють трасу

Фото: ICTV

Вибір читачів за тиждень

Відео