Марія Кіпибіда: «І міські, і сільські жителі громади повинні мати однакові права»

120194343_166996628366629_1763843157526313437_o

Марія Кіпибіда корінна чернихівчанка нині балотується на посаду голови Збаразької ОТГ. Зараз кандидатка керує Чернихівецькою громадою, яка за досить короткий термін стала однією із найкращих на Тернопільщині.

Марія народилася у Чернихівцях. З 2006 року була головою місцевої сільської ради, а протягом останніх 4 років очолює новоутворену Чернихівецьку ОТГ.

- Ми були одними з піонерів цього процесу ще у 2015 р. Знайшли спільну мову з представниками с. Старий Збараж, вирішили утворити громаду. Проте, вважаю, через штучні перепони тодішнього керівництва Збаразького району утворили ОТГ не відразу, а в грудні 2016 р. Через цю затримку громада втратила близько 2 млн. грн. допомоги із Держбюджету, - наголошує Марія.

Нині власні доходи бюджету громади складають 9,5 млн. грн. Тож впродовж останніх років за отримані кошти громаді вдалося відремонтувати школи, клуби і медичні заклади, покращити інфраструктуру населених пунктів, а також акумулювати кошти для культурних та спортивних заходів.

- Не хочу, щоб Збаразька ОТГ стала аналогом району, де ніколи і ні на що не було для сіл коштів, лише змінивши вивіску — щоб розвивалося тільки місто, а села були на залишковому принципі. І міські, і сільські жителі громади повинні мати однакові права, і однакові можливості для розвитку. Громада має підтримувати своїх виробників, захищати власних підприємців і надавати їм першочергове «зелене світло». І тоді нам вдасться досягти успіху! - переконана Марія Кіпибіда.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео