Віра Олександрович

На Тернопільщині захищали радикалів, безвіз і землю в Києві (фото, відео)

Президія

Трохи більш як 1,5 години реальної роботи і 7-ме пленарне засідання 14 сесії Тернопільської обласної ради закрили. Загалом сьогодні, 29 вересня, депутати прийняли понад 20 рішень. 

Нагадаємо, серед основних пунктів внесення змін до обласного бюджету і до обласних програм, низка господарських питань, у тому числі про приватизацію майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області. Що цікаво, «розблокування» скарбниці викликало у залі овації.

Сесія2
Сесія2

Депутати підтримали сьогодні і ряд звернень. Зокрема, підтримку отримала заява про захист олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного, що у Києві. Таку пропозицію внесли представники фракції ВО «Свобода», стурбовані рейдерським захопленням навчального закладу. Конфлікт там виник, за словами партійців, через 16 га столичної землі, яку хтось дуже хоче забудувати.

Підтримали колеги і пропозицію депутата Степана Барни відправити звернення обласної ради до керівників країни і народних депутатів від Тернопільщини щодо загрози втрати безвізового режиму із Євросоюзом. У тексті йдеться (цитуємо): «Спільна атака проросійської ОПЗЖ і олігархів на безвіз пояснюється співпадінням інтересів – одні мріють обмежити вплив Європи на українців, щоб повернути нас до «руського міра»; інші – зацікавлені у контролі антикорупційних органів, щоб уникнути відповідальності за оборудки. Ті, хто так переймається зовнішнім управлінням з Європи, найбільше зацікавлені в російському управлінні з Москви. Кремль їх ніколи не турбував – депутати ОПЗЖ навіть їздили до Москви, незважаючи на війну. Частина із них має у Москві власні квартири…».

Сесія3
Сесія3

Після цього обласна рада звернулася до Центральної виборчої комісії (ЦВК). Спричинила такий крок заява фракції «Радикальної партії Олега Ляшка». Озвучив її Юрій Дзюбан.

У тексті звернення йдеться (цитуємо): «Тернопільська обласна рада вважає, що відмова територіальної виборчої комісії у реєстрації Тернопільської обласної організації РПЛ для участі у місцевих виборах 25 жовтня з надуманих причин грубо порушує виборчий кодекс та Конституцію України і створює небачений дотепер прецедент, коли долю виборів вирішують не виборці, а окремі представники конкуруючих політичних сил. З огляду на це Тернопільська обласна рада вимагає від ЦВК усунути грубі порушення чинного законодавства, допущені ТВК, та зареєструвати виборчі списки РПЛ у Тернопільській області для участі у виборах-2020 і, тим самим, дати можливість виборцям обрати в органи місцевого самоврядування найдостойніших, незалежно від того, яку політичну силу вони представляють". Свою підтримку цій заяві особисто висловили представники майже всіх фракцій, адже в ТВК із проблемами при реєстрації стикалися різні партійні осередки.

До речі, не обійшлося на засіданні і без цікавинок. Про наступне засідання обласної ради її очільник Віктор Овчарук, закриваючи засідання, пообіцяв повідомити додатково.

Фото з трансляції засідання на сайті обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео