Віра Олександрович

На Тернопільщині приватні підприємці «люблять» касову техніку

РРО

Бізнес на Тернопільщині вже використовує 4 100 касових апаратів, або реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Причому лише у серпня зареєстрували 117 нових.

Про це повідомили у відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-серпня цього року суб’єкти підприємництва з Тернопільщини у своїй діяльності застосовували 4 100 реєстраторів розрахункових операцій, - кажуть у податковій. - Зокрема, 490 юридичних осіб проводили готівкові операції через 1 435 касових апаратів.

Що цікаво, більшість РРО використовують усе ж приватні підприємці: 2 096 суб’єктів господарювання-фізосіб у своїй діяльності застосовують 2 665 одиниць касової техніки.

- При цьому лише у серпні 2020-го зареєстрували 117 РРО. Натомість анулювали реєстрацію 216 касових апаратів, - уточнюють у податковій.

До слова, відповідно до п. 16 ст. 3 Закону від 06.07.1995 р. за №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій і безготівковій формах, зобов’язані поінформувати про несправність касової техніки. Якщо вийшов із ладу РРО чи відбулося пошкодження засобів контролю, необхідно упродовж робочого дня, коли виявили несправності, письмово або засобами телекомунікацій у довільній формі повідомити центр сервісного обслуговування, а також упродовж двох робочих днів після дня виявлення несправності – інформувати письмово або засобами телекомунікацій у довільній формі контролюючий орган, у якому суб’єкт господарювання зареєстрований платником податків. Щодо програмного РРО, то про те, що він вийшов із ладу, необхідно упродовж дня, коли це виявили, засобами телекомунікаційного зв’язку повідомити контролюючий орган, виробника ПРРО і центр сервісного обслуговування (за наявності) за встановленою формою.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео