Дарія Шевченко

Тернопіль ще 2 тижні буде у «червоній» зоні

2nr09owubo0xvbark7zfj754unkxfss1fu

Сьогодні, 1 жовтня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення про продовження дії «червоної» зони на території Тернополя. Так, з 5-го жовтня епідемічне зонування діятиме впродовж двох тижнів.

Кілька районів Тернопільської області ввійшли до «помаранчевого» рівня. Серед них: міста Бережани, Кременець та Чортків, Бережанський, Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Монастириський, Підволочиський, Підгаєцький, Теребовлянський, Тернопільський, Чортківський та Шумський райони, повідомляє обласний лабораторний центр.

У зв’язку із цим на теренах краю продовжують діяти певні обмеження:

посадка пасажирів у транспорт приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення;

відвідування закладів громадського харчування, сфери культури, спортивні зали, крім:

торгівлі продуктами харчування, пальним, засобами гігієни, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами, пестицидами та агрохімікатами, насінням і садивним матеріалом;

провадження банківської та страхової діяльності, а також медичної, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів, діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, технічного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій, діяльності з ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, об’єктів поштового зв’язку;

відвідування отримувачами соціальних або реабілітаційних послуг установ і закладів, що надають соціальні або реабілітаційні послуги.

Тернополян закликають дотримуватись карантинних вимог, носити засоби захисту, дезінфікувати руки та тримати соціальну дистанцію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео