На Тернопільщині за двома фактами, пов’язаними з виборчим процесом, розпочато кримінальні провадження

DSC08258

Перебіг виборчого процесу та підготовка до забезпечення правопорядку у день голосування – тема робочої наради, яка відбулася у п’ятницю, 2 жовтня, в Головному управлінні Нацполіції в Тернопільській області.

Захід проходив під головуванням радника Міністра внутрішніх справ Івана Стойка за участю керівників обласних підрозділів, які координуються Міністерством  внутрішніх справ: Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, міграційної служби, сервісного центру. На нараді також була присутня  координаторка громадянської мережі «ОПОРА» Ольга Галушка, пише Досьє 102.

Радник Міністра наголосив, що сьогодні одним із ключових завдань для правоохоронців є забезпечення прозорості та законності виборчого процесу.

DSC08251
DSC08251

- Майже три тижні залишилося до дня голосування. Багато спостерігачів буде задіяно до відстеження виборчого процесу.  3 вересня за Наказом Міністра внутрішніх справ створено оперативний штаб, діють робочі групи, заступники Міністра та Радники закріплені за областями, в цей період вони виїжджають на місця та моніторять ситуацію, пов’язану з виборчим процесом, приймають організаційні рішення разом з керівниками  підрозділів, які координуються Міністерством. Нам важливо, щоб вибори пройшли безпечно та в правовому полі,- зазначив Іван Стойко.

Про готовність правоохоронців до несення служби під час місцевих виборів доповів  начальник обласної поліції Олександр Богомол. З 12 жовтня весь особовий склад поліції переведуть на посилений варіант несення служби.

DSC08243
DSC08243

- До охорони громадського порядку у день голосування буде залучено 1879 працівників поліції. Допомагатимуть нам військовослужбовці Нацгвардії, рятувальники. Проте й цього недостатньо, тому ми звернулися до Нацполіції та МВС з проханням скерувати до нас додаткові сили.

Станом на 2 жовтня до тернопільських правоохоронців надійшло 27 повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом, за двома фактами розпочато кримінальні провадження. Задля своєчасного та ефективного реагування на можливі порушення правоохоронці тісно співпрацюють з громадянською мережею «ОПОРА».

- Спостерігачі взаємодіють з працівниками поліції та повідомляють їм про можливі порушення для їх правильної фіксації, - зазначила  координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Тернопільській області Ольга Галушка.

DSC08238
DSC08238

Спікери наради домовилися й надалі тісно комунікувати щодо виборчої кампанії,  аби  вона пройшла в області відповідно до Закону та без порушень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео