Віра Олександрович

Ще тиждень Тернопіль не випустять із «червоної» зони (відео, фото)

Засідання2

Тернопіль залишили у «червоній» зоні небезпеки поширення COVID-19. Втім, загалом в області медики уже спостерігають позитивну динаміку щодо захворюваності.

Про це повідомив заступник голови обласної держадміністрації (ОДА) Ігор Гайдук після засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося сьогодні, 2 жовтня.

Гайдук
Гайдук

Нагадаємо, минулого тижня до «червоної» зони потрапили Тернопіль і Бережани. Районний центр на засіданні Державної ТЕБ та НС цього разу зачислили до «помаранчевої» зони. У регіональній комісії цей факт лише констатували.

Ми маємо позитивну динаміку щодо кількості тих, хто одужав від коронавірусу, каже заступник голови ОДА Ігор Гайдук. Якщо минулого тижня відсоток таких людей становив 41%, то цього тижня - уже 62%. Але це не означає, що можна відмовитися від дотримання карантинних обмежень.

При цьому він висловив сподівання, що Державна ТЕБ та НС вже 8 жовтня не вводитиме «червоні» зони на теренах нашого краю.

До «помаранчевої» зони із 5 жовтня також потрапили: Кременець, Чортків, Бережанський, Борщівський, Бучацький, Гусятинський, Заліщицький, Збаразький, Зборівський, Козівський, Кременецький, Лановецький, Монастириський, Підволочиський, Підгаєцький, Теребовлянський, Тернопільський, Чортківський та Шумський райони.

Чайчук
Чайчук

– За постановою Кабміну, Тернопіль був у «червоній» зоні тиждень, тому залишається ще на такий період, – пояснює головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук. – Адже рівень епідемічної небезпеки встановлюють на 14 днів. Зауважу, ми вже маємо поліпшення ситуації у місті…

Нагадаємо, «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюють у разі перевищення середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19 на 100 тисяч осіб за 14 днів більш як у 5 разів. Сьогодні, 2 жовтня, у Тернополі та сусідніх селах та селищах, за даними Тернопільського міського штабу із надзвичайних ситуацій, додалося 65 хворих на коронавірус.

– Загалом у лікарнях Тернополя – 138 хворих на COVID-19, - йдеться у повідомленні медиків. – У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги перебувають 64 хворих, причому 5-ро із них потребують кисневої підтримки через маску, 7-ро – на кисневому концентраторі. Ще 4-ро людей підключені до апарату ШВЛ.

Засідання1
Засідання1

У міській дитячій лікарні, за їхніми даними: 11 хворих (8 дітей і 3 дорослих) із підтвердженим COVID-19. Стан усіх – легкий і середній.

– У міській лікарні №3 перебувають 39 хворих, причому 6 пацієнтів – на кисневій підтримці через маску, 12 пацієнтів – на кисневому концентраторі, - звітують у Штабі. – Ще двоє хворих підключені до апаратів ШВЛ. Натомість у міській лікарні №2 – 24 хворих з підтвердженим COVID-19. І 10 із них – на кисневій підтримці через маску, двоє – на кисневому концентраторі, ще один пацієнт підключений до апарату ШВЛ. Також у лікарнях міста лежать 39 пацієнтів із підозрою на коронавірус.

До слова, новий розподіл почне діяти із 00:00 годин 5 жовтня. Відповідні епідемічні рівні в Україні загалом і на Тернопіллі зокрема встановили на 14 днів.

Фото з сайту ОДА, відео зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео