Оксана Бучко

У команді «За майбутнє» є хірург з 32-річним стажем

118834212_160165955716363_1172214129043775934_o

Кандидат у депутати Тернопільської обласної ради від політичної партії «За майбутнє» Юрій Футуйма є хірургом вищої категорії із 32-річним стажем. Він також займається музикою.

Сім фактів про життя Юрія Футуйми публікують у групі «Тернопільщина За майбутнє»:

1. Хірург вищої категорії, проктолог, подолог. Кандидат медичних наук, доцент кафедри хірургії №1 з урологією та малоінвазивною хірургією імені Л.Я.Ковальчука Тернопільського національного медичного університету імені І.Я.Горбачевського. Ургентний хірург у Бучацькій районній лікарні. 32 роки у медицині.

2. Народився в Бучачі. Його батько працював токарем на металолеварному заводі «Астрон», мати була вихователькою дитсадка, донині співає у хорі «Союзу Українок».

3. З дитинства мріяв стати лікарем.

– Малим я часто хворів і неодноразово лежав у лікарні, там придивлявся до роботи медиків. Ретельно оглядав обладнання, цікавився, як воно працює. Мені подобалось вивчати біологію, генетику. Коли закінчив школу - питання вибору професії не стояло, – згадує Юрій.

4. З відзнакою закінчив Чортківське державне медичне училище, з червоним дипломом - Тернопільський державний медичний інститут імені І.Я. Горбачевського. Працював санітаром Бучацького паталогоанатомічного бюро, фельдшером у с. Созань Старосамбірського району на Львівщині. З 2001-го року і донині на кафедрі хірургії Тернопільського національного медичного університету.

5. Знаходить час і на мистецтво. Є учасником хору медичного університету, солістом муніципального оркестру «Оркестра Волі», часто виступає на святкових концертах по усій Тернопільщині. Щоб підтримати патріотичний дух під час Помаранчевої Революції і Революції Гідності виступав перед учасниками мітингів.

6. – Болить, що в Україні не цінують розумну молодь і справжніх професіоналів із досвідом у різних сферах, що вони виїжджають за кордон на постійне місце проживання, –зазначає Юрій.

7. Дружина Надія – військова. У подружжя є двоє дітей: 16-річний син Віктор і 23-річна донька Юлія, яка працює операційною медсестрою. Велику радість дарує родині 6-річна онучка Веронічка.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео