Віра Олександрович

На Тернопільщині 210 хворих на COVID-19 потребують кисневої підтримки або ШВЛ (відео, фото)

Штаб1

Рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 оновили на Тернопільщині. Згідно із ними, Тернопіль і ще кілька міст краю потрапили до «червоної» зони.

Нагадаємо, за рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 15 жовтня, «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановили у Тернополі, Бережанах, Чорткові і Кременці. Цей факт лише затвердили на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС сьогодні, 16 жовтня. Причина – різке погіршення епідемічної ситуації в частині районів краю.

На цьому засіданні головував очільник обласної держадміністрації Володимир Труш. Він озвучив також загальноукраїнську статистику щодо коронавірусу. Вона медиків – не тішить.

– В Україні за минулу добу зафіксували 5 тисяч 992 нових випадки коронавірусної хвороби. Це – новий антирекорд за кількістю зафіксованих хворих, – каже Володимир Труш. – Тому ми не втомлюємося звертатися до жителів області, особливо до тих, хто перебуває у зоні ризику, йдеться про людей похилого віку, людей із супутніми захворюваннями (цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, хронічні захворювання легень), і просимо берегти себе та дотримуватися всіх рекомендацій. Одягайте маски, користуйтеся антисептиками та без потреби не виходьте з дому!

Штаб2
Штаб2

До слова, станом на 16 жовтня у Тернопільській області, за результатами досліджень методом ПЛР, – у 16 911 випадках діагноз був лабораторно підтверджений, причому 15 669 випадків – серед дорослих, 1 242 – серед дітей. Окрім того, за даними медиків в області вже зафіксували 215 летальних (1 випадок житель сусідньої області) випадків. На щастя, одужало набагато більше людей – 11 712 осіб.

Ярмоленко
Ярмоленко

Як поінформувала присутніх на засіданні новопризначена начальниця управління охорони здоров`я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко, в області нині хворіють на COVID-19 майже 5 000 осіб.

– Зауважу, 691 особа перебуває нині на стаціонарному лікуванні, тобто у лікарнях, – каже посадовиця. – Серед них 105 пацієнтів – на кисневій масці, 95 – на кисневих концентраторах, 10 – на апаратах ШВЛ. Ще 4 295 осіб лікуються амбулаторно, тобто вдома. Причому найбільше випадків COVID-19 ми реєструємо серед категорії людей, старших 45-ти років. І в цьому – найбільша небезпека.

Штаб3
Штаб3

До слова, на відеозв’язку з учасниками засідання обласної комісії ТЕБ та НС були всі голови районних держадміністрацій. Адже нове карантинне зонування у нашому краї почне діяти вже із 19 жовтня і триватиме принаймні до 00:00 годин 26 жовтня.

Фото з сайту ОДА, відео зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео