Орест Сарматський

«Трактор своєї мрії»: фермер власноруч змайстрував унікальну сільгосптехніку (Агроновини)

1701 (Copy)

Будучи ковалем за професією, Армен Василян поставив собі за мету створити власними руками трактор своєї мрії.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Незважаючи на те, що Білорусь славиться тракторами Мінського заводу, за словами місцевих фермерів, не у кожного є можливість їх придбати.

- Звичайно, є спосіб заощадити й купити китайську техніку сумнівної якості, але особисто мені не хотілося ризикувати, — розповідає фермер-винахідник Армен Василян.

Пустивши в хід власну фантазію, запчастини від різних машин і підключивши золоті руки, Василян створив унікальну сільгосптехніку.

В основі всієї конструкції лежить саморобна рама, двигун взятий від ВАЗ-2106, який через перехідну плиту працює з коробкою від старої Ауді-100 третього покоління. Рульове управління з гідропідсилювачем тут від Мерседесу, і як зізнається умілець, в іншому, за дрібницями, у створенні цього саморобного трактора своїми запчастинами взяло участь ще близько п’яти різних машин.

- Для збільшення тягового зусилля я встановив понижуючий редуктор, так що не дивлячись на просте і легке управління, порівнянне з будь-яким легковиком, цей трактор — повноцінний трудівник, — додає Арсен Василян

У трактора є навішування з гідроциліндром, завдяки чому він може працювати з плугом, бороною, сівалками, в тому числі і овочевими, проводити роботи по підгортанню, обприскуванню, та в загальному, робити все те, що роблять легкі колісні трактори заводського виробництва.

Свій унікальний саморобний трактор фермер офіційно зареєстрував як саморобний транспортний засіб, отримав державний номер і тепер може їздити на ньому не тільки по полях, а й по дорогах загального користування. Що він із задоволенням і робить, викликаючи непідробний інтерес очевидців, багато з яких, до слова, дивувалися, дізнавшись що це — саморобка.

 

На Хмельниччині з’явиться ще одна лавандова плантація

1702 (Copy)
1702 (Copy)

Мешканці Старого Кривина, що поблизу Нетішина, створили оригінальну локацію, яка приваблюватиме туристів та слугуватиме окрасою села.

Детальніше про це розповідає Агроцентр.

Лавандове поле на території місцевого будинку культури засіяли днями старокривинці.

Завдяки спільним зусиллям та фінансовим вкладенням, небайдужі мешканці Старого Кривина закупили та висадили 124 кущі квітів, які асоціюються з однією із французьких провінцій.

Тож тепер, аби помилуватися лавандовим раєм, не обов’язково їхати у Прованс, достатньо прибути у Славутський район.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео