Тернопіль має на кого рівнятися (фото)

1

У Львові відкрили перший муніципальний мистецький центр, де комфортно навчатися, творити і насолоджуватись творіннями інших.

19 жовтня, на Стефаника, 11, відкрився Львівський муніципальний мистецький центр. Новий культурний простір об’єднав галерею із виставковою площею 100 квадратних метрів, лекторій, медіатеку та кав’ярню.

- У такому надсучасному закладі містян чекатимуть виставки, лекції і майстер-класи, кінопокази, концерти, перформанси і культурні подій. Муніципальний мистецький центр має на меті об’єднання довкола себе художників, культурологів, музикантів, режисерів та інших представників культурного середовища й індустрій, - пише Lviv1256.com. - Спеціально до відкриття у мистецькому у мистецькому центрі залишили чисті білі стіни і музейних доглядачок, назвавши це «В очікуванні експозиції».

4
4

6
6

Щодо облаштування творчого простору, то робота над ним тривала від листопада 2019 року. Команда проєкту об’єднала ініціаторів, експертну групу, департамент розвитку ЛМР, архітекторів і підрядників. У будівлі проводили одразу 5 видів робіт: реставрацію фасаду, ремонт даху, облаштування внутрішнього дворику, встановлення пандуса і внутрішніх меблів та облаштування самої галереї. Інвестиція міста — 8,7 млн грн.

2
2

5
5

8
8

7
7

3
3

Центр працюватиме щодня без вихідних з 10:00 до 21:00.

Фото: ЛМР

Вибір читачів за тиждень

Відео