Аж 134 жителі Тернопільщини хочуть стати головами ОТГ

23_10_Ternopil_preskonferenciia_2

Сьогодні, 23 жовтня, у  Тернопільському пресклубі відбулось засідання представників Громадської мережі «ОПОРА» та представників поліції. Під час засідання обговорили питання порушення виборчого законодавства, кількість кандидатів та забезпечення виборчих дільниць.

Загалом на Тернопільщині зарєєстровано 134 кандидати на посади міських голів у 55-ти територіальних громадах нашої області.

Найбільше кандидатів на посаду міського голови зарєєстрували у Бережанській ОТГ, їх аж 22, а найменше у Хоростківскій та Шумській ОТГ, по три особи.

На посаду міського голови Тернопільської ОТГ балатується 10 кандидатів, причому останнього 10-го кандидата виборча комісія зареєструвала уже після рішення суду.

– Найбільше кандидатів на посади міських голів є самовисуванцями – 42 особи. 93,5% осіб, які виявили бажання стати головою міської громади, здобули вищу освіту. 83% кандидатів складають чоловіки і 17%  – жінки. 68% є безпартійними і 32% являються членами політичних партій, – розповідає координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Тернопільській області Ольга Галушка.

23_10_Ternopil_preskonferenciia
23_10_Ternopil_preskonferenciia

Загалом на вибори до Тернопільської міської ради йдуть 665 кандидатів від 19 організацій політичних партій, натомість до Тернопільської обласної ради балотуються 667 кандидатів від 13 організацій політичних партій.

Окрім того, з кінця вересня і до 21 жовтня тривали судові справи щодо реєстрації кандидатів. Всього за даними Єдиного державного реєстру судових рішень, станом на 20 жовтня, судами Тернопільської області було прийнято 24 постанови у справах, які стосувалися виборчого процесу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео