Оксана Бучко

Схему збільшення кількості виборців на Тернопільщині впроваджував представник команди Порошенка

image

Із винахідливими фальсифікаторами трьох областей, серед яких і Тернопільщина, розбираються у поліції. Так впроваджували схеми щодо зміни місця голосування за гроші або обманом. За однією адресою поданих до Реєстру виборців заяв могли зареєструвати до 300 осіб.

Про це інформує пресслужба Нацполіції, пише 24 канал.

Поліція розпочала кримінальні провадження за фальсифікацію виборчих документів. У фігурантів справ провели обшуки. Розслідування триває.

В Тернопільській області схемою займався декан одного з вишів, який пропонував студентам за винагороди міняти виборчі адреси. Аби далеко не ходити, заяву подавали онлайн одразу в приміщенні університету. Фігурантом справи у Тернополі є депутат міськради від команди Порошенка.

Як повідомили джерела 24 каналу, йдеться про Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка. Деканом, який пропонував міняти виборчі адреси, може виявитись декан історичного факультету Володимир Місько. Він є чинним депутатом міської ради від «Європейської Солідарності» і намагається потрапити туди знову після виборів 25 жовтня.

Фото 24 канал

Вибір читачів за тиждень

Відео