Дарія Шевченко

Трьох чоловіків підозрюють у вимаганні 75 тисяч доларів у тернополянина

9ab648f894a6069a103d9793bd4c8af23d612f6d

У тернополянина вимагали круглу суму грошей: 75 тисяч американських доларів. Про постійні погрози чоловік повідомив правоохоронців. Відтак вирішили провести спецоперацію та затримати ймовірних зловмисників.

Вимагачів, котрим потерпілий передав частину коштів, затримали в одному з барів у Тернополі. У ході слідства було з’ясовано, що підозрювані – троє чоловіків, з яких двоє місцевих жителів і один уродженець Грузії. Один із вимагачів родич потерпілого. Раніше у них був спільний бізнес, але згодом вони припинили співпрацювати.

Проте напарник успішно розвивав підприємництво, яке йому приносило доходи. Цей факт обурював 61-річного порушника. Через деякий час він вирішив вимагати у колишнього партнера вигаданий борг.

– У спільники лиходій взяв двох своїх знайомих – 56-річного жителя Тернопільського району та 41-річного уродженця Грузії. Злочинне тріо не давало спокою підприємцю: телефонували, призначали зустрічі, погрожували розправою та пошкодженням майна, – повідомляють в ГУНП у Тернопільській області. 

Зловмисникам інкримінують ч.2 ст. 189 ККУ вимога передачі чужого майна, за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства. Їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває розслідування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео