Віра Олександрович

На Тернопільщині куплять ще 86 кисневих концентраторів і 520 балонів кисню (відео, фото)

Штаб

Епідемія COVID-19 набирає обертів на Тернопільщині. Тож громадян закликали проявити свідомість і відповідальність, уникати місць масового скупчення людей, дотримуватися дистанції, носити маски і забезпечувати гігієнічне очищення рук.

Про ці прості рекомендації нагадав голова обласної держадміністрації Володимир Труш під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке відбулося сьогодні, 30 жовтня.

– В Україні за минулу добу зафіксували аж 3 «ковідні» рекорди, – каже він. – Упродовж 29 жовтня лабораторно підтвердили 8 тисяч 312 нових випадків коронавірусу. При цьому 173 пацієнти із COVID-19 померли. Побороти недугу змогли 3 394 людини. Як бачимо, COVID-19 набирає обертів, і тільки свідомість та відповідальність кожного з нас можуть зупинити поширення інфекції.

Він зауважив, що тенденції, які медики спостерігають останнім часом, є досить тривожними. Так, в області продовжують хворіти понад 4 тисячі осіб, 928 перебувають на стаціонарному лікуванні, тобто у лікарнях.

– Тому хочу вкотре всіх закликати бути пильними, берегти себе і своїх близьких, – додає Володимир Труш.

Труш
Труш

Крім того, за його словами, на Тернопільщині отримали з державного бюджету додатковий фінансовий ресурс – 14 млн 451 тис. грн. Це – гроші для забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із гострою респіраторною хворобою COVID-19. Ці кошти будуть використані на підведення кисню до 549 ліжок, придбання 86 концентраторів і 520 балонів і медичного кисню, додала начальниця управління охорони здоров`я ОДА Ольга Ярмоленко.

– Киснева підтримка – запорука успішного лікування пацієнтів, – каже медик. - Усі пацієнти із важкими і середніми пневмоніями є кисневозалежними, тому від початку карантину триває робота над розширенням кисневої мережі в лікарнях. Наразі триває облаштування додаткових ліжок із підключенням до кисню.

Нагадаємо, на Тернопільщині за попередню добу підтвердили 301 випадок зараження вірусом COVID-19. Окрім того, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 30 жовтня внесли зміни до системи зонування небезпеки зараження коронавірусом.

Фото з сайту ОДА, відео зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео