Віра Олександрович

Тернопільщина: коли учнів можуть автоматично перевести на дистанційне навчання (відео)

Хома

Рішення про запровадження дистанційної форми навчання прийматимуть керівники навчальних закладів Тернопільщини разом із педагогічними радами. Втім, якщо у школі будуть відсутні 30% вчителів та учнів, то переведення на дистанційне навчання буде автоматичним.

Про це 30 жовтня заявила начальниця управління освіти і науки Тернопільської обласної держадміністрації Ольга Хома. Нагадаємо, на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дозволили проводити навчання у містах, які опинилися у «червоній» зоні карантину. Але вони мусять дотримуватися певних умов.

- Насамперед це стосується великих навчальних закладів, - каже вона. - Якщо у класі більш як 20 учнів, то вони повинні бути поділені на групи і навчатися почергово. Зокрема, навчання може відбуватися у дві зміни. Може бути й так: одна підгрупа йде до школи в понеділок, інша - у вівторок. Водночас підгрупа, яка перебуває вдома, дивиться урок дистанційно.

Якщо ж у навчальних закладах відсутність педагогічних працівників та учнів перевищує 30%, то, за словами пані Хоми, вони автоматично переходять на дистанційне навчання. Однак рішення про запровадження такої чи очної форми навчання прийматимуть керівники закладів разом з педагогічними радами.

- Відділи освіти, керівники відділів освіти не впливають на навчальний процес, а саме - як той чи інший навчальний заклад повинен навчатися у період карантину, - наголошує Ольга Хома.

До слова, у школах Тернопільщини нині активно оновлюють харчоблоки.

Фото з сайту ОДА, відео зі сторінки Тернопільська обласна державна адміністрація у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео