Дарія Шевченко

У Тернополі вшанували пам'ять полеглого земляка-артилериста

3-8

Сьогодні, 3 листопада, в Україні відзначають День ракетних військ та артилерії. У зв’язку із цим у стінах Тернопільської ОДА вшанували пам'ять Володимира Гарматія єдиного артилериста з Тернопілля, якому присвоїли звання «Герой України». Хлопець був родом з села Чернелів-Руський Тернопільського району.

На початку війни на Сході поїхав захищати рідну землю. Там молодший лейтенант командир взводу бригадної артилерійської групи 51-ї механізованої бригади «Північ» очолював групу планування вогневого ураження противника і наприкінці липня 2014 року під час виконання бойового завдання загинув. Звання «Герой України» Володимиру присвоїли посмертно, пише armyinform.com.ua.

– Він був дуже чуйною, доброю і привітною людиною. Не міг сидіти і чекати, коли щось зміниться. Хотів, щоб ми жили краще. Тому й пішов у район АТО, – каже мати загиблого хлопця Оксана Гарматій.

Подякували за хоробрість сина голова ОДА Володимир Труш, командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, представники Тернопільського гарнізону та Оперативного командування «Захід» ЗСУ.

1-1-2-e1604408780655
1-1-2-e1604408780655

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео