Дарія Шевченко

Тернополянам варто знати: в Україні уже незабаром запрацює центр підтримки онкохворих

maksym_web_blue_badg

Вже цього місяця почне функціонувати Кол-центр «#Варто жити», який матиме на меті допомогти та підтримати осіб, які мають онкозахворювання. Також людям надаватиметься фахова консультація та безкоштовне таксі до медичних установ. Скористатись такою послугою можуть і пацієнти з Тернополя.

Центр працюватиме без вихідних.

Одна із його засновниць – відома телеведуча Яніна Соколова. Жінка не з чуток знає, як необхідна підтримка у час хвороби, адже сама боролась із раком.

- Перший, перший за всю історію країни колл-центр для онкохворих, який може стати революцією в житті пацієнтів і їхніх близьких! Люди, які отримали діагноз не знають куди бігти, як жити далі, де шукати спеціалістів, як дістатися у #COVID19 на хімію, коли ти в зоні ризику, а грошей на таксі нема. Я знаю, як це важливо, бо я мала рак. Держава не дала ні копійки. Жодної. У країні 1 млн 300 тис хворих, які потребують допомоги, - написала Яніна Соколова. 

Працівники центру, волонтери будуть робити все, аби люди із онкозахворюваннями не впадали у відчай, а намагались побороти недугу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео