Віра Олександрович

Тернопільщина: рятувальники будуть швидко добиратися до місць ДТП на новеньких Ford Ranger (фото, відео)

Основне

Спеціальні аварійно-рятувальні машини на базі Ford Ranger передали рятувальникам 5 листопада. Як повідомили у Головне управління ДСНС України у Тернопільській області, матеріально-технічну базу поповнили відразу 3 таких авто.

Окрім того, пожежникам передали чимало нового оснащення. Воно потрібне для допомоги постраждалим у складних ДТП.

Машина1
Машина1

Насамперед рятувальники втішилися спеціальним аварійно-рятувальним машинам легкого типу САРМ-Л. Їхня загальна вартість - понад 10,5 млн грн. Придбали їх завдяки Державній програмі підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні. Адже основним завданням такої техніки є швидка доставка рятувальників і спеціального обладнання до місця надзвичайної ситуації.

Машини укомплектовані спорядженням, призначеним для ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод і надання допомоги постраждалим у ДТП, а також обладнанням для організації зв’язку та оповіщення під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Машина2
Машина2

Очільник пожежно-рятувальної служби області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей відзначив, що рятувальники Тернопільщини мають позитивний досвід користування подібною спецтехнікою. Адже протягом 2019-2020 років аварійно-рятувальними автомобілями на шасі Volkswagen Crafter, Volkswagen Т6 та Ford Ranger вже поповнювали автопарк Тернопільського і Чортківського гарнізонів.

jpg-35
jpg-35

Цього разу ключі і номерні знаки від спеціальних аварійно-рятувальних машин вручили рятувальникам Кременецького, Бучацького та Зборівського районів. Нагадаємо, у зоні відповідальності цих гарнізонів пролягають основні автомагістралі краю – найбільш навантажені транспортні артерії, де виникає велика кількість ДТП і аварій з важкими наслідками. Також вищезазначеним підрозділам передали медичні укладки для комплектації автомобілів САРМ-Л.

jpg-28
jpg-28

- За допомогою цих легких і маневрених машин, обладнаних всіма необхідними інструментами для того, щоб рятувати людські життя, наші працівники можуть швидко дістатися до місця події, - каже Віктор Маслей. - Це можливість надавати домедичну і протишокову допомогу постраждалим у результаті автопригоди, де боротьба за життя йде на лічені хвилини.

На завершення заходу присутні мали змогу ознайомитися із технічними характеристиками та оснащенням нових авто під час навчальних тренувань із ліквідації наслідків ДТП.

jpg-7
jpg-7

Фото і відео зі сторінки Головне управління ДСНС України у Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук» і сайту ОДА http://www.oda.te.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео