Віра Олександрович

Тернопільщина: від політичних «зубрів» до співаків і ветеранів бойових дій (відео)

твк2

Від «зубрів» тернопільського політикуму до абсолютних новачків, від дружин відомих тернополян до ветеранів українсько-російської війни, від колишніх голів обласної держадміністрації до нинішніх нардепів, від співаків до аграріїв.

Саме таким «різношерстим» буде склад Тернопільської обласної ради 7-го скликання. Адже депутатами стануть представники 6-ти партій: «Європейська солідарність», «Свобода», «За майбутнє», «Слуга народу», «Батьківщина» і «Довіра». Про це повідомила голова обласної Територіально-виборчої комісії (ТВК) Галина Щигельська вчора, 6 листопада.

Щигельська
Щигельська

Нагадаємо, у складі облради має бути 64 депутати. Тож найбільше мандатів цього разу взяли представники “ЄС” – 17. Далі – «Свободи», яка зберегла ту кількість депутатів, яка була у 6-му скликанні, - 13. Натомість «Батьківщина» втратила 2 «багнети» - 8 мандатів замість 10-ти. Окрім того, у новачків «За майбутнє» – 12 депутатів, у «Слуги народу» - 8, у «Довіри» – 6.

Галина Щигельська на підсумковому засіданні ТВК підбила підсумки голосування на Тернопільщині та озвучила прізвища всіх щасливчиків.

[embed]https://youtu.be/X3n9cBI18DA[/embed]

Отже, депутатами Тернопільської облради у територіальних виборчих округах стали: Назарій Головко, Богдан Бутковський, Василь Чашка, Ольга Заставна, Іван Мурин, Володимир Мисик, Тарас Дячун, Олег Сиротюк, Наталія Турецька, Денис Милий, Володимир Семерез, Ольга Гевко, Юрій Яремчук, Ігор Сопель, Микола Риндюк, Валерій Чоботар, Вікторія Кривоніс, Василь Кобель, Юрик Тарас, Ірина Шумада, Олег Валов, Юрій Юрик, Юрій Ништа, Василь Градовий, Ігор Леськів, Василь Вислоцький, Петро Буринюк, Віталій Батіг, Василь Колінець, Святослав Лебонтов, Володимир Гач, Ярослав Дрюченко, Любомир Крупа, Алла Стечишин, Іван Карачка, Віктор Твердохліб, Михайло Пінь, Уляна Осінчук, Василь Ференц, Роман Мороз, Петро Гадз та Ігор Гайдук.

ТВК1
ТВК1

За єдиними виборчими списками депутатами наразі стали: Михайло Головко, Віктор Козорог, Марія Чашка, Олег Любінський, Володимир Труш, Ігор Жмінка, Юлія Хаєцька, Степан Барна, Любомир Білик, Ольга Поляк, Іван Чайківський, Володимир Болєщук, Наталія Онишків, Володимир Вермінський, Василь Деревляний, Іван Бугай, Наталія Марків, Любов Бочан, Микола Люшняк, Віталій Шафранський, Ольга Ярмоленко та Ольга Насалик.

- Вітаю кандидатів, які вже є обраними, на даний момент, депутатами, - говорить Галина Щигельська. – Бажаю вам, по-перше, активно здавати документи для реєстрації. По-друге, хочу нагадати, що буде офіційне оприлюднення результатів виборів 11 листопада в газеті «Свобода». І з того часу депутатам, визнаним обраними, надається 20 днів, щоб подати заяви і документи на реєстрацію.

Власне, серед тих, хто може незабаром отримати мандат, звісно ж, є такі, які від нього відмовляться. Зокрема, це стосується чинних нардепів Івана Чайківського і Миколи Люшняка. Відповідно, тоді їхні місця займуть ті партійці, які були за списком наступними. Окрім того, у партійних осередках також можуть дещо «переграти». Скажімо, Марія Чашка і Наталя Турецька, швидше за все, оберуть для себе мандати Тернопільської міської ради. Через це також можуть бути зміни у переліку майбутніх депутатів.

До речі, зважаючи на період остаточного узгодження складу облради, ТВК скличе першу сесію, швидше за все, у перших числах грудня.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео