Віра Олександрович

На Тернопільщині всім довели, що вміють ставити жирну крапку (фото, відео) 

Депутати1

Трохи більше 3-х годин тривало останнє – 9-те засідання 14-ї сесії Тернопільської облради сьогодні, 11 листопада. Цим 6-та каденція поставила крапку у своїй діяльності. 

Депутати постаралися прийняти всі запропоновані до розгляду питання, щоб не залишати «хвостів» політикам, які перемогли на виборах до найвищого представницького органу Тернопілля 25 жовтня. За всі пункти порядку денного у залі набиралося від 34-х до 43-х голосів «за».

Зокрема, депутати затвердили обласну комплексну програму соціальної підтримки малозахищених верств населення «Турбота» на 2021-2025 роки. Нагадаємо, метою цієї програми є створення сприятливих соціально-економічних, медичних, культурних, організаційних та правових умов і гарантій для реалізації прав осіб з інвалідністю та малозахищених верств населення, забезпечення їх участі в економічній, соціальній, культурній та інших сферах суспільного життя, а також надання допомоги особам, які перебувають у складному матеріальному становищі внаслідок стихійного лиха, нещасного випадку, важкого захворювання, інших ускладнюючих обставин, мобілізованим особам, учасникам антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, учасникам-добровольцям антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам їх сімей, сім’ям загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, учасників-добровольців антитерористичної операції, операції Об’єднаних сил, членам сімей Героїв Небесної Сотні.

Президія
Президія

– Давайте сьогодні гарно попрацюємо, аби не залишати «хвостів» новим депутатам, – зауважив голова облради Віктор Овчарук.

Що цікаво, обсяг коштів, які запропонували залучити з обласного бюджету на виконання вказаної програми протягом 5 років, – понад 55 млн грн. Проте виконувати ці плани буде вже рада нової – 7-ї каденції. Вона ж має право все змінити.

Також депутати радо підтримали клопотання про нагородження жителів області грамотами Верховної Ради України, а згодом – затвердили ряд призначень керівників комунальних установ обласної ради. Окрім того, ухвалення цього дня дочекалися уточнені фінансові плани частини комунальних некомерційних підприємств-закладів охорони здоров'я, плани розвитку таких підприємств. Після цього депутати внесли зміни і доповнення до програми розвитку і підтримки комунальних закладів охорони здоров'я, програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області на 2019-2021 роки.

Депутати2
Депутати2

На пленарному засіданні швидко і дружно затвердили звіти про виконання обласного бюджету за І-й квартал, І-ше півріччя і за 9 місяців 2020 року. У залі набралося 34 «за». Без проблем цього разу внесли і зміни до обласного бюджету-2020. Щоправда, було уточнення – «із пропозиціями комісії з питань бюджету».

До слова, на сесії депутати також підтримали рішення про дострокове припинення повноважень голови Тернопільської обласної ради Віктора Овчарука.

Фото з трансляції сесії облради на сайті органу місцевого самоврядування

Вибір читачів за тиждень

Відео