Тернопільські правоохоронці поговорили з школярами про булінг та домашнє насильство

uvenaly1 (1)

Булінг, домашнє насильство та дотримання прав людини - на ці та інші теми спілкувалися представники ювенальної превенції Тернопільщини з учнями класичної гімназії.

На зустріч з правоохоронцями прийшли школярі п'ятих - восьмих класів. Це саме той вік, коли діти хочуть чути правду та цікавляться складними темами, - переконаний керівник відділу ювенальної превенції області Петро Тихович. - Тому наше завдання, завдання батьків та вчителів, якомога детальніше пояснити важливі моменти, з якими можуть стикатися в буденному житті малолітні, пише Досьє 102.

- Профілактична робота з дітьми не може припинятися навіть за умов карантину. Тема булінгу надзвичайно важлива у наш час, адже не рідко в середовищі неповнолітніх можна бачити прояви агресії до однолітків. А це вже перші кроки до справжнього насильства та злочинної поведінки. Діти - найбільш вразлива категорія і вони повинні знати, що є й таке цькування, як кібер-булінг - знущання з використанням електронних засобів комунікації. В наш час він особливо популярний серед старших підлітків.

Правоохоронці пояснили дітям, як убезпечити себе від булінгу та його наслідків. Говорили з школярами і про захист їхніх прав, а також про сімейне насильство. Пояснили учням про дотримання прав людини, про толерантне ставлення до представників національних меншин й рівноправ'я громадян.

Не оминули теми відповідальності неповнолітніх за порушення закону та протиправну діяльність. Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео