Оксана Бучко

У тернопільському виші започаткували унікальний проєкт (відео)

Унікальний проект втілюватимуть на базі Західноукраїнського національного університету в Тернополі. Студенти зможуть навчатись у Центрі розвитку лідерства. Підтримують таку ініціативу науковці та народні депутати.

– Нещодавно я побував у різних громадах Тернопільщини, зустрічався з різними людьми, – зазначив народний депутат Іван Чайківський. – Багато серед них є добрими господарями, але далеко не усі є лідерами, готовими взяти на себе відповідальність. Відкриття такого центру розвитку лідерства надасть інструменти та підходи, щоб збудити необхідну для лідерства рису – брати на себе відповідальність, а також розвинути вміння світити і запалювати інших.

Відсутність лідерів породжує проблему браку професійних кадрів на території держави. Тому так важливо навчати студентів управляти в нових умовах, які безперервно диктує час, вважають ініціатори проекту.

– Треба навчати людей господарювати на місцях. Адже держава дає можливість громадам самостійно управляти на місцях. І це позитивні тенденції, – зауважив  депутат обласної ради Володимир Болєщук.

Очільник вишу закликав усіх студентів активно робити кроки на шляху здобуття лідерських якостей. Адже лідерами не народжуються, ними стають цілеспрямовані особистості, додав він.

– Коли ти в пустині і боїшся зробити крок – пустиня тебе погубить. Але якщо будуть кроки – буде надія. Я хочу подякувати людям, які взяли на себе відповідальність і долучились до реалізації цього проекту, – підсумував ректор Західноукраїнського університету Андрій Крисоватий.

Відео Павла ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео