Оксана Бучко

На Тернопільщині вручили дипломи за кращі гібриди кукурудзи та буряка

Кращі гібриди кукурудзи та буряка визначили під час 6-го Західноукраїнського чемпіонату, що провели поблизу Настасова на Тернопільщині на демо-ділянках компанії «Агропродсервіс». Свою продукцію представили 20 виробників. 

– Представили 120 гібридів кукурудзи та 36 гібридів цукрового буряка, – зазначила агроном-консультант компанії «Агропродсервіс» Любов Джурик. – Це 15 компаній, які надали для демо-ділянок насіння кукурудзи та 5  – насіння цукрового буряка. Все більше компаній долучаються до участі в чемпіонаті. Згідно з результатами аналізу насіння демо-ділянок та товарних посівів ми вибираємо, що будемо купляти.

Гібриди перевіряли у лабораторії насіннєвого заводу компанії «Агропродсервіс».

– Перевіряємо доставлені з поля зразки на вологість експрес-вологоміром і презентуємо показники на екрані в полі. Так визначається переможець, – розповіла завідувач насіннєвої лабораторії Наталія Сікорська.

Як зазначив генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран, цього року погодні умови перешкоджали високим результатам врожайності.

– Дались взнаки опади в невідповідний період. Але ми робили усе можливе, щоб не втратити продовольчу безпеку в країні, – додав він.

Гібридів-переможців визначали у різних номінаціях. Після дослідження урожаю оголосили імена компаній, які отримали дипломи.

– У 2015 всі призові місця були наші, – згадала торгова представниця «КВС-Україна» Діана Гафіч. – Цього року наш класичний гібрид 4484 із врожайністю 15 тонн і вологістю 32% зайняв перше місце. Також «Кашемір» – другий. Він має потенціал до врожайності, але потребує відповідних умов. 

Також не вперше переможцем чемпіонату став гібрид цукрового буряка компанії «Агрі».

– Селекція «Бетасід» перемогла щодо  врожайності цього року,– зазначив менеджер з продажу компанії «Агрі» Юрій Ременюк. – Минулого року – і згідно з результатами щодо виходу цукру. Це високопродуктивний гібрид «БТС-705» з активним насінням.

Відео Павла ЛЯЩИНСЬКОГО

Вибір читачів за тиждень

Відео