Віра Олександрович

Нові карантинні обмеження на Тернопільщині діятимуть аж до 30 листопада (фото)

штаб1

«Карантин вихідного дня» введуть на Тернопільщині уже завтра, 14 листопада. Відповідно, діятимуть додаткові обмеження. Таким є рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), що відбулося 13 листопада.

Нагадаємо, відмовилися виконувати цю вказівку наразі лише у Тернополі. І це рішення лише поглибило давно існуючий конфлікт між обласною і міською владою щодо впровадження суворого карантину.

Штаб2
Штаб2

Отже, під час засідання обласної комісії ТЕБ та НС виступила начальниця управління охорони здоров`я ОДА Ольга Ярмоленко. За її словами, у Тернопільській області нині продовжують хворіти на COVID-19 аж 4 тисячі 178 осіб, причому 3 тисячі 431 особа перебуває на амбулаторному спостереженні, тобто лікується вдома.

У закладах охорони здоров’я лежать 747 осіб, додає вона. Причому 194 особи на кисневій підтримці через маску, 99 на кисневому концентраторі. До апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ) підключені 20 пацієнтів. Окрім того, є 194 особи з підозрою на COVID-19. За останню добу у лікарні поступило 36 осіб з коронавірусною інфекцією.

Стривожені таким станом, члени комісії підтримали рішення Уряду щодо запровадження «карантину вихідного дня» у нашій області. Також комісія ТЕБ та НС рекомендувала місцевим комісіям заборонити діяльність ринків у вихідні дні. Такі додаткові обмеження діятимуть вже у ці вихідні і аж до 30 листопада.

Труш
Труш

Голова обласної держадміністрації Володимир Труш, у свою чергу, наголосив, що зараз дуже важливо зменшити кількість контактів між людьми. Він звернувся до краян із проханням совісно поставитися до «карантину вихідного дня» задля зменшення числа хворих на COVID-19.

Ми не хочемо вводити такий карантин, який був навесні, бо це негативно відіб'ється, перш за все, на економічній складовій, каже пан Труш. Тому не варто забувати про маски та правила запобігання поширенню вірусу. Нехтування карантинними засобами призводить до завантаження лікарняних ліжок, яких може не вистачити на всіх.

Наразі в ОДА визначили основні «гарячі» завдання: захистити медиків, дати їм можливість переформатувати роботу закладів, а також перезавантажити лікарняні ліжка.

Штаб3
Штаб3

– Ми докладаємо максимум зусиль, щоб ситуація в області не погіршувалася, – уточнює Володимир Труш. – Так, із початку місяця на Тернопільщині стало на 138 ліжок із підключенням до кисню більше. Наш край отримав близько 52-х мільйонів для проведення таких робіт. Однак багато залежить від кожного з нас. Тому я дуже прошу: залишайтеся вдома. Це допоможе зберегти ваше здоров`я!

До речі, участь брифінгу після завершення засідання комісії ТЕБ та НС брав і головний поліцейський краю Олександр Богомол. Він ще раз наголосив на відповідальності бізнесу за себе і своїх клієнтів, а також нагадав про штрафи, які очікують на порушників. Щоправда, якими будуть дії правоохоронців у «бунтівному» Тернополі він не уточнив. Міська влада, як відомо, просили поліцію штрафувати тільки тих, хто порушує норми карантину, але не тих, хто працює із дотриманням санітарних вимог...

Богомол
Богомол

Довідка. Згідно з рішенням комісії, у період із 00 годин 00 хвилин суботи, 14 листопада, до 00 хвилин понеділка, 16 листопада, на території області заборонили: - приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) – можлива лише торгівля на виніс; - приймання відвідувачів у ТРЦ та інших закладах розважальної діяльності; - робота магазинів, окрім продуктових (щонайменше 60% закладу має бути присвячено торгівлі продуктами, пальним, ліками, виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами); - робота закладів культури, які проводять культурно-масові заходи (концерти, фестивалі, театральні заходи, кінопокази тощо); - діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів.

Фото з сайту ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео