Оксана Бучко

Тернопільські підприємці вкотре приєднуються до акції в Києві

120429797_3698528496833650_5692916138995321473_n

Тернопільські підприємці сьогодні знову сподіваються відстояти право на спрощену систему оподаткування. У Верховній Раді повинні розглянути законопроект, яким пропонується відстрочити використання касових апаратів підприємцями до 1 січня 2022 року.

- Сьогодні знову в бій, - пише керівниця профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталія Шоломейчук. - Вже вкотре закони Гетьманцева змушуть вирушати в дорогу. Наші елітні війська,  вже в 4.30 прибули в Київ. Ніч в дорозі. На вулиці - 2, разом з холодом  душу окутує тривога, але всі тихо гомонять, підтримують один одного і з кожним автобусом, що тісно-тісно паркується, міцніє  віра - ми зможемо, ми поборемо!

Також підприємці виступають проти карантину вихідного дня і нагадують, що саме вони сиділи навесні на карантині, але долучались до підтримки лікарів: купували маски, дезинфектори, бахіли багаторазові для інфекційних відділень, комбінезони, щитки, термометри, одноразові шапочки, простині, халати, рукавички і т д.

- Це те що я особисто відвозила, - додає Натлія. - Тоді держава була не готова і ми підставили плече. Зараз вони знов не готові. Ми нічого не просили у влади. Ні субсидій, ні пільг, ні лікарняних. Але нас у відповідь знищують недолугими законами.

До слова, МОЗ запропонував підприємцям компенсувати збитки карантину вихідного дня, влаштувавшись працювати у лікарні, що викликало чергову хвилю обурення серед ФОПів.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео