Оксана Бучко

Тернопільський бізнесмен був в ефірі із «тьотьою, що рекомендує ФОПам на вихідні йти працювати в лікарні»

546dc39-clipboard01

Про роботу під час карантину вихідного дня та чому ФОПи не можуть підробляти у лікарнях, розповів тернопільський бізнесмен Тарас Ковальчук. Також він порадив взяти приклад із Словаччини та перервати ланцюг зараження шляхом швидкого тестування усього населення.

Він зазначив у себе на сторінці про можливість «бути в ефірі із тьотьою, що рекомендує ФОПам на вихідні йти працювати в лікарні» на 5 каналі.

- Працювали ми на вихідні як релігійна організація, але все ж під егідою поліції, що 4-5 разів на день лякала нам персонал, - розповів Тарас. – Сьогодні ж ми виграли черговий суд по складеному поліцейськими протоколу – одному із 16. Хочу наголосити, що 90% протоколів підприємці виграють, тому є всі підстави вважати незаконними дії саме поліції, яка виконує накази незрозумілого спрямування.

Щодо відвідуваності закладів, то наразі рівень падає. Це Тарас Ковальчук пов’язує зі страхом, спричиненим інформаційною кампанією.

- Менше б людей лякали б, менше було б звернень до лікарні, - переконаний він. – Так, є летальні випадки, і серед моїх знайомих у тому числі. Така ситуація була і під час хвилі грипу. За весь період згідно з статистикою помре 4000 людей. Така ж кількість помирає під час ДТП. Але ми чомусь не закриваємо дороги після аварій. Влада приймає абсурдні рішення та говорить абсурдні речі: то собакою заплатити компослуги, то закрити бізнес і піти працювати в лікарню.

Також підприємець звернув увагу, що децентралізація дала право прийняття рішень на місцях, яке не може забрати центральна влада.

- Місцеві медики визнали неефективність закриття закладів на вихідні, - додав він. – У нас 40-60% наповненості ліжкомісць. Захворюваність повільно падає. Тому немає потреби закривати ресторанний бізнес, який у нас відповідає європейському рівню, а тому може приносити дохід. Чи можемо ми таке сказати про державну роботу – тої ж медицини, куди нас відправляють. На наші вимоги продовжити працювати і перервати ланцюг поширення вірусу іншим способом, чиновники спромоглись лише відповісти недолугими: «Підіть і працюйте в лікарню»,  «Тим, хто втратив роботу, будемо доплачувати 208 грн на день». Ми пропонуємо провести швидке тестування усього населення, щоб дійсно заражені люди залишились вдома, а всі решту продовжили жити у звичному ритмі.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vu3QqbbzX7o&fbclid=IwAR2bE4pop4nQcBrjr_PEfpcxKQ3vcho7dVZYpaN7_xEArbN74TFw3of-cws&ab_channel=%D1%81%D1%81a%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B6[/embed]

Досвід Словаччини можуть запровадити і в Україні, зазначив під час ефіру виконавчий директор центру економічної стратегії Гліб Вишлінський. На це, за підрахунками, потрібно 5 млдр грн. На 1-1,5 міс. такий метод міг би перервати поширення вірусу.

У той же час заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак не вважає ефективним такий метод, бо, за її словами, після тестування можуть одразу бути нові хворі. Саме вона запропонувала вирішити це питання в інший спосіб - тим, чий бізнес закрили, додатковим джерелом доходу взяти підробіток у лікарнях.

Фото з соцмережі

Вибір читачів за тиждень

Відео